Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 21°C Még több cikk.

Géza bácsi a kullancsok kegyeltje

Brennbergbánya - Állítása szerint 193 kullancs csípte meg öt év alatt a brennbergi Horváth Gézát, de egy sem okozott nála semmiféle problémát. A nyugdíjas 2003 nyara óta jegyzi fel minden egyes kullancscsípését.
– Elmondhatom, a kullancsok kegyeltje vagyok – fogott történetébe Horváth Géza brennbergi nyugdíjas. – Negyvenhét éve lakom Brennbergbányán, amely olyan számomra, mint egy földi paradicsom. Az erdő szélén álló házban élünk, mindennapjainkat a természet közelsége határozza meg. Számtalanszor sétálunk az erdőben, az elmúlt öt év alatt összesen 193 kullancs csípett meg. Egyetlenegy esetben sem alakult ki bőrpír, azaz nem fertőződtem meg Lyme-kórral, sem agyvelőgyulladással.

Ezt onnan tudom, hogy más betegségekkel kapcsolatban rendszeresen vesznek vért tőlem, de eddig szerencsére soha nem azonosították bennem a kórt.

Gondos feljegyzések: Géza bácsi 2003 nyara óta írja füzetbe, hány kullancscsípése volt. Már 193-nál tart. Fotó: Magasi Dávid
Gondos feljegyzések: Géza bácsi 2003 nyara óta írja füzetbe, hány kullancscsípése volt. Már 193-nál tart. Fotó: Magasi Dávid

– A brennbergi erdőben fél évtizeddel ezelőtt, 2003-ban vált feltűnővé a kullancsok megsokasodása – folytatta Géza bácsi. – Addig csak elvétve találkoztam velük, de akkor, az egyik kirándulásunk során harmincnyolc kullancsot szedett le rólam a feleségem. A térdhajlatban voltak, meg a lábamon. Akkor kezdtem felírni egy füzetbe, hány kullancscsípés is ért. Igaz, nem sokat törődtem azzal, hogy az öltözék fedje minden végtagomat és a fejemet. Az idők során akadt, hogy ötöt, sokszor csak egyet találtam a testemen. Érdekes módon a legnagyobb nyári melegekben fordult elő a legtöbbször, hogy egy sem tapadt rám. Az utolsó kullancscsípésemet különben tavaly szeptember 30-án jegyeztem föl, ez volt a 193. Azóta elkerültek e vérszívók...

Olvasóink írták

 • 4. turizmus olo kullancs 2008. május 02. 14:40
  „Az az igazsag, hogy a hir, miszerint Magyarorszag tele van kullancsokkal amitol Lyme kort es agyvelogyulladast lehet kapni, egyre jobban ismertte valik Nyugat-Europaban. Ez a turizmus teljes bukasahoz fog vezetni, ha minel elobb a magyar kormany nem biztosit surgos forrasokat arra, hogy a hires tudosaink megtalajak az ellenszert, amivel ki lehet oket irtani.

  Vagy Gyurcsanynak es csaladja egy tagjanak kell Lyme kort kapnia ahhoz, hogy valami lepest tegyen?”
 • 3. klm 2008. április 28. 23:25
  „Hegyvidék tele van kullancsokkal ! Életveszélyes kimenni kirándulni ! Inkább nézzetek forma 1 a tv-be ! Elhízásba sokkal jobb belehalni !”
 • 2. banánka 2008. április 28. 10:10
  „írtózom a kullancsoktól!!! egyszer kétszer volt rajtam is...de szerencsére nem volt fertőző..kerülöm az erdőt, de hallom hogy most már a városban is van”
 • 1. csabo 2008. április 26. 17:41
  „Ajánlom Géza bácsinak lottózon. Engem az elmúlt húsz évben egy kullancs csípett meg, természetesen fertőzött volt.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A város eláll a mélygarázsszerződéstől

Sopron - Eláll az SPT Mélygarázs Kft.-vel kötött szerződéstől az önkormányzat, miután a cég nem… Tovább olvasom