Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

˝Gazdaság az anyanyelvért˝ – háromszáz diák vesz részt a vetélkedőn

Hétfőn kezdődik az az ifjúsági vetélkedő, amelyet a kereskedelmi és iparkamara szervezett a magyar nyelv ápolásáért ˝Gazdaság az anyanyelvért˝ címmel.


A helyesírási kérdésektől a város kulturális emlékeinek felkutatásáig számos feladatot kell teljesíteniük azon szakmunkásképzők és szakközépiskolák diákjainak, akik jelentkeztek a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara által kezdeményezett ˝Gazdaság az anyanyelvért˝ című vetélkedőre.

– A program megszervezésének apropójául az szolgált, hogy a soproni kamara azonosul a Kis János püspök által képviselt gondolatokkal, amelyek a magyar nyelv értékeit helyezik előtérbe – mondta el portálunknak Kocsi János, a vetélkedő kamarai szervezője.

– Kis János éppen 220 éve alapította meg a líceumi Magyar Társaságot, amely a magyar nyelv és irodalom ápolását tűzte ki célul – tájékoztatott Kocsi János.

Az első forduló hétfőn veszi kezdetét. A középiskolákba korábban eljuttatott feladatlapokon tíz kérdés szerepel, amelyet a háromtagú csapatoknak február 12-ig kell kitölteniük.

A megmérettetésen – a vártnál lényegesen több – összesen háromszáz diák vesz részt. A kamara szervezőinek célja, hogy a leendő munkavállalók helyesírását javítsák, a diákok tájékozottságát bővítsék, valamint kiemelt hangsúlyt kap a magyar nyelvről való ismeretek bővítése.

A második fordulót március 18-án rendezik, melyre – a tervek szerint – tíz csapat jut majd be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikor oldódik meg az épület sorsa?

Hegykő - A szépen felújított templom mellett lehangoló látványt nyújt az egykori iskola elhanyagolt… Tovább olvasom