Kisalföld logö

2017. 04. 26. szerda - Ervin 12°C | 21°C Még több cikk.

Frissen sült pogácsát és meleg teát osztottak

Sopron - Sopron Fő terén adventi jótékonysági akciót szervezett a Győri Egyházmegyei Katolikus Ifjúsági Fórum. Firtl Mátyás országgyűlési képviselő is osztott meleg teát, friss pogácsát, igelapot az orsolyás diákokkal.
Firtl Mátyás az esemény alkalmából elmondta: fontos az egymásra figyelés, a személyes példa, a törődés. Ilyenkor, advent időszakában különösképpen érvényt kell szerezni a bibliai üzenetnek: „Ne szóval szeressünk, ne is nyelvvel, hanem cselekedettel és valóságosan." A keresztény fiatalok példamutatásának helye és ideje van az adventi vásár idején, hiszen a mai társadalomban erre a magatartásra, odafigyelésre nagyobb szükség van, mint valaha.

– Sok olyan ember él környezetünkben, akik bár nem éreztetik, nem is mondják ki, de bizony hiányt, szükséget szenvednek – tette hozzá a szervezők nevében Bodó Zoltán püspöki titkár.

Firtl Mátyás országgyűlési képviselő tevékenyen részt vett a katolikus ifjúsági fórum Fő téri jótékonysági adventi akcióján.

Firtl Mátyás és a győri egyházmegye képviselője, Bodó Zoltán elhelyezték a maguk nemzetiszínű szalagját a soproni Hűségkoszorún. Így adózott tisztelettel Sopron és környéke országgyűlési képviselője, valamint a Győri Római Katolikus Egyházmegye az 1921. évi soproni népszavazás történelmi tette előtt.

Olvasóink írták

  • 2. pater 2007. december 10. 17:59
    „Mondja magának semmi se jó? Ha csak a kritikához ért megkérdezhetem, volt már esetleg Maga is egy ilyen aktioban részvényes, azaz tett e meg valamit személyesen . Tudja a demokratia alapja nem csak az a jog kritikát kifejteni hanem a kötelesség is valamit a rászorultaknak tenni!”
  • 1. csabazs 2007. december 10. 15:46
    „Nem csak így karácsony táján kellene a képviselőknek "jótékonykodni"! Az egész egy ÁLSZENT gesztus!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rudolf trónörökös, az ornitológus

Sopron - A TIT-Sopron Breuer György Madártani és Természetvédelmi Szabadegyeteme keretében a… Tovább olvasom