Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -3°C | 6°C Még több cikk.

Folytatják az utak felújítását

Még bizonytalan, hogy folytatják-e a soproni Csengery utca felújítását, az önkormányzati utak rekonstrukciós programja azonban nem szakad meg. A szakemberek ma egyeztetnek a garanciális munkálatokról.
A következő napokban, hetekben – az időjárástól függően – folytatódik a város úthálózatának felújítása. Előtte azonban a kivitelező az elmúlt év végén leszőnyegezett utcákban elvégzi a garanciális javításokat, és szintbe hozza a közműfedeleket is. A hibák kijavítása elengedhetetlen, mert számos helyen kisebb-nagyobb gödrök, kopások jelzik, nem minden esetben végzett a kivitelező minőségi munkát.

– Ma kerül sor az egyeztetésre – tudtuk meg Szóka Sándortól, a városüzemeltetési iroda munkatársától. – Pontosan számba vesszük a hibákat, amelyeket kijavítanak, ha szükséges, akkor adott szakaszon ismét felmarják az aszfaltot és leszőnyegezik. A munkálatok plusz öt fok felett kezdődhetnek.

Mint megtudtuk, ebben az évben – valószínűleg áprilistól, mert ekkor kezdenek el dolgozni a keverőtelepek – új szőnyeget kap az Ady Endre út és a Lövér körút egy része (a Deákkúti úttól a Felsőlövér útig), a Cseresznye sor, az Ibolya út (miután a gázművek elvonulnak) és a Besenyő utca a Bánfalvi útig. Erre huszonötmillió forint pályázati pénz és ugyanennyi önkormányzati forrás áll rendelkezésre. Kérdés persze, hogy mi lesz a többi kritikus utcával, úttal.

Bitumenszirupos felújítás

A Kisalföld úgy értesült, a tervekben még hat utca teljes szőnyegezése szerepel, és számos helyen végeznek még úgynevezett bitumenszirupos felújítást. Biztosat azonban még nem lehet tudni. Úgy tűnik, az Ady Endre út felújítása elhúzódik, mert előtte sor kerül a csatornarendszer cseréjére, s csak ezt követően lehet elkezdeni a munkálatokat. Erre nagy valószínűséggel 2007-ig kell várni.

Nincs pénz a Csengeryre

Ma még bizonytalan, hogy folytatódik-e a Csengery utca rekonstrukciója. Tavaly egy részét már felújították a Kőszegi úti körforgalomtól a Mátyás király utcáig. A pénz azonban elfogyott, de azt ígérték, nem állítják le a programot.

– Egyelőre nem tudjuk, hogy a Csengery utca szerepel-e majd az idei feladattervünkben – mondotta Wimmer József, a Magyar Közút Kht. főmérnöke. – Mindenesetre ezt nagyon szorgalmazzuk, de ma még nem lehet tudni, hogy kapunk-e rá központi forrást vagy sem. Várhatóan egy hónapon belül eldől ez a kérdés is.

Rendszeresen takarítják

Megyei fenntartású útról lévén szó, megkérdeztük a főmérnököt arról is, milyen rendszerességgel tisztítják, mert az ott lakók panaszkodnak a koszra, nyaranta pedig a nagy porra. Wimmer József szerint az építkezés és a homokos sószórás miatt jogos az észrevétel, ezért tervezik a teljes lemosását. Évközbeni takarítása egy meghatározott program szerint zajlik, ezen egyelőre nem változtatnak, de figyelemmel kísérik az utca „tisztaságát".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kormány döntött a soproni a szanatóriumról

A szanatórium ügyében a kormány döntött, már csak a technikai kérdésekben kell egyeztetni – nyilatkozta a Kisalföldnek Rácz Jenő. Az egészségügyi miniszter szerint az integráció nem jelent burkolt privatizációt. Tovább olvasom