Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Fődíjas: soproni fotós sikere Spanyolországban

A hegyek és a természet csodáinak szentelt nemzetközi fotópályázat ifjúsági kategóriájának fődíjasa 2011-ben a soproni Schaul Márton.

A 22. alkalommal meghirdetett Memorial María Luisa nemzetközi fotópályázaton a felnőtt és ifjúsági fődíj mellett a zsűri 10 kategóriában választott első helyezettet és további 9 kiemelkedő fotót, így a beküldött 16.837 pályamunkából 102 került a díjazottak közé. A hegyek és a természet csodáinak szentelt nemzetközi fotópályázat ifjúsági kategóriájának fődíjasa 2011-ben a soproni Schaul Márton.

Fotó: Schaul Márton
Fotó: Schaul Márton

Marci leginkább növényeket szokott fotózni. A díjazott fotó is növényről készült.

˝A képen egy leánykökörcsin látható, egy héten keresztül minden nap lefotóztam, a sok száz kép közül talán ez sikerült legjobban˝ – mondta a fiatal fotós a képről a sopron.hu-nak.

Schaul Márton a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum végzős diákja. Tervei szerint optikusnak szeretne továbbtanulni, de még azon is gondolkodik, hogy valamely művészeti egyetem fotográfus szakát is elvégezze.

Forrás: sopron.hu
Schaul Márton. Forrás: sopron.hu

˝A fotózást mint későbbi munkát nehezen tudom elképzelni, de mindenképpen szeretném folytatni hobbi szinten, jó kikapcsolódást nyújt számomra˝ - válaszolta a sopron.hu kérdésére.


A Memorial María Luisa nemzetközi fotópályázata hagyományosan a hegyek és a természet csodáit megragadó fotók egyik legrangosabb nemzetközi versenye, amelyen amatőr és hivatásos fotósok egyaránt pályázhattak. Egy pályázó maximum 5 képet küldhetett be kategóriánként.

A meghirdetett pályázati kategóriák hegyi tájkép, alpinizmus és hegymászás, ember a hegyen, az állatok világa, növények, biodiverzitás, tájkép, absztrakt (kompozíció, forma), az erdő és ökoszisztémája voltak.

A díjazottak közöttt vannak még magyarok, így, Kerekes István és Máté Bence szintén, kettő, illetve három fotóval.

Olvasóink írták

 • 5. nága 2012. február 06. 21:58
  „Csodás hangulatú a kép! Gratulálok!”
 • 4. Tschory 2012. február 06. 21:32
  „A kép gyönyörű, gratulálok! Az ifjú fotós kedves, szerény fiú, és nagyon tehetséges, biztos vagyok benne, hogy még hallunk róla:)”
 • 3. barka 2012. február 06. 19:53
  „Szívből gratulálok.:)”
 • 2. scilla 2012. február 06. 17:52
  „Gyönyörű!!!!!!!! Gratulálok :)”
 • 1. anitromai 2012. február 06. 16:21
  „gratulálunk az ifjú művészúrnak! Reméljkük ő is kiemelkedik a magyar lápból és sikerre viszi amit tud! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pert indít a kátyú miatt

A kátyú okozta kárt az út kezelője és annak biztosítója közösen téríti meg. Jankus Imre költségének… Tovább olvasom