Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Florasca-értékesítés: Sopront nem hívták meg

Lejárt a Florascára kiírt zártkörű pályázat – meghosszabbított – határideje, amelyre a soproni önkormányzatot nem hívták meg.
A Florasca Környezetgazdálkodási Kft. az utolsó olyan cég, amely még (kettő) megyei önkormányzati tulajdonban van. Értékesítésére több kísérlet történt, eddig eredménytelenül. Központja Sopronban van, de az érdemi munkát már Osliban végzik, ahol a tőzeget bányásszák a különböző földkeverékekhez. Így a soproni, kurucdombi (Csányi utcai) központ, amely összesen 60 ezer négyzetméter, függetlenül attól, hogy mi lesz a kft. sorsa, feleslegessé vált. Az értékes terület fontos lehet(ne) Sopronnak, de eddig csak a céggel együtt akarták eladni. A szeptember 2-án lejárt pályázat már a harmadik a Florasca eladására. Először a Vas megyeiek akartak túladni tulajdonrészükön 200 millió forintért, eredménytelenül. Ezt követően a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat pályáztatott, ugyancsak sikertelenül. A mostani pályázatot a két megye közösen írta ki.

Az eddigi sikertelenség oka feltételezhetően a minimális vételár volt, amely informá cióink szerint elérte a 450 millió forintot. Ezt például a lehetséges befektetők, de a soproni önkormányzat is soknak találta. A jelenlegi kiírásban ugyan lejjebb vitték az árat, de kérdéses, hogy eredményes lesz-e. Beleznai László, a pályázatot gondozó Vas Megyei Önkormányzat alelnöke érdeklődésünkre elmondta, a zártkörű pályázatra azokat hívták meg, akik már korábban is érdeklődtek a cég iránt. Sopront valóban nem hívták meg, mert korábban elállt vételi szándékától.

– Abban az esetben, ha ez a pályázat is eredménytelen lesz, akkor elképzelhető, hogy nem egyben, hanem részenként értékesítjük a céget, vagy még lejjebb visszük az árat. Az is előfordulhat, hogy marad önkormányzati tulajdonban, de ez lenne a legrosszabb megoldás.
Hruby József alpolgármester annak idején a Kisalföldből értesült, hogy új pályázatot írtak ki.

– Meglepődtünk, hogy minket nem hívtak meg, annak ellenére, hogy valóban soknak tartottuk az eredeti vételárat, ismerve a cég kötelezettségeit, de egy új pályázat új feltételekkel lehet, hogy érdekelt volna bennünket. Van olyan ár, amiért megvásárolnánk a céget. A kurucdombi terület ugyanis fontos része a városnak. Abban az esetben, ha a holnap lejáró pályázat is eredménytelen lesz, ismét átgondoljuk lehetőségeinket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korlátozzák a sétát és a gombászást

A Soproni-hegyvidéken a beindult bikavadászati szezon miatt korlátozzák a szabadidős… Tovább olvasom