Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Florasca- huzavona

Sopron - Ismét nem tudott megegyezni a soproni székhelyű Florasca sorsáról a két tulajdonos, a Győr-Moson-Sopron, illetve Vas Megyei Önkormányzat. A cég ellen felszámolás is indulhat.
Feszült hangulatban, személyes megjegyzésektől sem mentesen zajlott tegnap a Florasca dolgozói, illetve a tulajdonosok közti megbeszélés. Az összejövetelt az üzemi tanács kezdeményezte, miután a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat eladásra hirdette meg 54 százalékos tulajdonrészét. A minimális eladási ár mintegy hatvanmillió forint. A cég hathektáros területe pedig a legóvatosabb becslések szerint is 600 millió forintot ér. A jelentős értékkülönbözet okáról Firtl Mátyás, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnökhelyettese elmondta, kiszámolták, hogy a már nem működő telepek felszámolása 450 millió forintba kerülne.

A találkozó előtt a tulajdonosok zárt ajtók mögött próbáltak megegyezni, aztán a dolgozók előtt elhangzott: ez ismételten nem sikerült. Az alkalmazottak érthetően féltik munkahelyüket, nem tudják, megkapják-e következő fizetésüket, ugyanis a legrosszabb esetben akár már a jövő héten felszámolás indulhat az 1951-ben alapított vállalat ellen. A cég hitelállománya már eléri a hetvenmillió forintot.
Felmerült, hogy a dolgozók – összesen hatvanan vannak – vásárolják meg a Florasca 54 százalékos részét. Erre hajlik a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, a Vas megyei viszont nem. Hogy miért, az titok, legalábbis augusztus végéig, ezt mondta Hódossy Dániel, aki a Vas Megyei Önkormányzat elnökét képviselte a megbeszélésen.

A tegnapi találkozó után a dolgozók továbbra sem tudják, hogy mi lesz a sorsuk és meddig dolgozhatnak még. A huzavona és a létbizonytalanság már négy éve tart.

P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaly is sikeres évet zárt a GYSEV

Sikeres évet zárt 2006-ban is a GYSEV – hangzott el a Hotel Sopronban csütörtökön rendezett… Tovább olvasom