Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 03. 27. péntek - Hajnalka

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Sopron hírei, soproni hírek > Florasca- huzavona

Florasca- huzavona

Sopron - Ismét nem tudott megegyezni a soproni székhelyű Florasca sorsáról a két tulajdonos, a Győr-Moson-Sopron, illetve Vas Megyei Önkormányzat. A cég ellen felszámolás is indulhat.

2007.07.07. 14:19
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Feszült hangulatban, személyes megjegyzésektől sem mentesen zajlott tegnap a Florasca dolgozói, illetve a tulajdonosok közti megbeszélés. Az összejövetelt az üzemi tanács kezdeményezte, miután a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat eladásra hirdette meg 54 százalékos tulajdonrészét. A minimális eladási ár mintegy hatvanmillió forint. A cég hathektáros területe pedig a legóvatosabb becslések szerint is 600 millió forintot ér. A jelentős értékkülönbözet okáról Firtl Mátyás, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnökhelyettese elmondta, kiszámolták, hogy a már nem működő telepek felszámolása 450 millió forintba kerülne.

A találkozó előtt a tulajdonosok zárt ajtók mögött próbáltak megegyezni, aztán a dolgozók előtt elhangzott: ez ismételten nem sikerült. Az alkalmazottak érthetően féltik munkahelyüket, nem tudják, megkapják-e következő fizetésüket, ugyanis a legrosszabb esetben akár már a jövő héten felszámolás indulhat az 1951-ben alapított vállalat ellen. A cég hitelállománya már eléri a hetvenmillió forintot.
Felmerült, hogy a dolgozók – összesen hatvanan vannak – vásárolják meg a Florasca 54 százalékos részét. Erre hajlik a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, a Vas megyei viszont nem. Hogy miért, az titok, legalábbis augusztus végéig, ezt mondta Hódossy Dániel, aki a Vas Megyei Önkormányzat elnökét képviselte a megbeszélésen.

A tegnapi találkozó után a dolgozók továbbra sem tudják, hogy mi lesz a sorsuk és meddig dolgozhatnak még. A huzavona és a létbizonytalanság már négy éve tart.

P. Horváth László
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...