Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Fizetni kell a parkolásért a soproni Intersparnál

Hétfőtől fizetőssé vált az Interspar fedett parkolója. Pontosabban az első óra ingyenes, ezt követően pedig óránként háromszáz forint a parkolási díj.

„A hét elején, mindenféle értesítés nélkül az Interspar aktivizálta a garázsuk fizetős rendszerét, egy óra parkolás háromszáz forintba kerül" – írta szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében olvasónk. Hozzátette: „Így a járművezetők ott parkolnak, ahol találnak helyet, és persze ahol nem fizetős. Ez a hely sok esetben a mi Lackner Kristóf utcai lakótömbünk előtt van, s ezért a lakók nem tudnak hol megállni."

Kerekes Máté több mint egy óráig parkolt az áruház garázsában, így jegyet kell vennie.
Kerekes Máté több mint egy óráig parkolt az áruház garázsában, így jegyet kell vennie.


Az észrevétellel megkerestük az áruházat, ahol tudatták, hétfőtől valóban részben fizetőssé vált a soproni Interspar fedett parkolója. – Az első óra ingyenes, ezt követően pedig óránként háromszáz forint a parkolási díj. Az intézkedés egyértelműen vevőink érdekeit szolgálja, mert sokan „P+R" rendszerben használták a parkolót, egész napra otthagyva gépkocsijukat, s így a vásárlók sok esetben nem találtak parkolóhelyet. Az új rendszer működését természetesen figyelni és elemezni fogjuk annak érdekében, hogy a lehető legjobban szolgáljuk a vásárlók kényelmét – szerepel az áruház közleményében.

Kedden a helyszínen járva tapasztalhattuk, hogy egyelőre több autósnak is nehézséget okozott az új rendszer. A sorompó ugyanis csak akkor nyílik fel, ha a sofőr megnyomja a jegyautomata gombját. Ez azonban többeknek szokatlan, s ameddig elolvassák a tájékoztatót, könnyen feltorlódik a kocsisor a Selmeci utcában.

A másik tanulságos eset is ottjártunkkor történt. Egy autós nem tudott kijönni a parkolóból, ugyanis belépéskor nem váltott jegyet; a még nyitott sorompónál az előtte haladó járművet követve behajtott a garázsba. Kilépni azonban csak úgy lehet, ha a jegyünket bedugjuk az automatába. Aki az ingyenes egy óránál több időt töltött el, annak távozás előtt a fizetőautomatáknál kell a díjat kiegyenlítenie.

Olvasóink írták

51 hozzászólás
 • 51. Judieee 2012. május 04. 10:49
  „Gyalogosan nem lehet jegyet húzni, mivel a sorompók érzékelősek, így nem lehet csalni. (kipróbáltuk)
  Egyébként rá van írva a jegyre, hogy mit kell csinálni vele, illetve ki is van írva. Én odamentem az irodához, kérdeztem és mindenben segítettek.
  Nagyon örülök neki, hogy végre van hely a parkolóban. Remélem gyorsan megtanulják az emberek az új rendszert és akkor nem lesz probléma.”
 • 50. hideme 2012. május 01. 22:55
  „49 Karcsika: persze, hogy ad, megnyomod a gombot, kiköp egy jegyet, majd nyílik a sorompó. Ha egy ideig nem mész be rajta (de elég gyalog besétálni), szépen lecsukódik :)”
 • 49. Karcsika 2012. május 01. 17:57
  „Re: 48. hideme 2012.04.30. 10:22

  Ha gyalog befelé mész, ad jegyet, felmegy a sorompó?
  Nem próbáltam, de kizártnak tartom, hogy kocsi nélkül adjon jegyet.
  Esküszöm kipróbálom, de 0%-ra tippelek.”
 • 48. hideme 2012. április 30. 10:22
  „Aham, majd rájön az élelmesebbje, hogy reggel beáll, elmegy egész napra dolgozni, vagy bármit csinálni, majd amikor visszamegy, odasétál a bejárati kapuhoz, kikér egy új jegyet, amivel nyugodtan ki tud hajtani :D
  Én is azt támogatnám, hogy a pénztáros érvényesítse, és akkor bármeddig ingyenes lehet a vásárlóknak.”
 • 47. molten13 2012. április 29. 12:47
  „Hogy mi lesz az majd kiderül, a jósokkal tele a padlás. A pár teli szattyor és a 300 forint kapcsolatáról már leírtam a véleményemet. Amúgy előfordulok a "mégolcsóbb" Sparban, mert sajnos hentesárút ott lehet legnormálisabbat kapni. persze csak az akciósat. A többségük drágább mint Ausztriában.”
 • 46. soproni 2012. április 29. 08:55
  „43. molten13 ! Ha egy kicsit is gondolkodnál,akkor tudhatnád,hogy ezentúl a közeli ingyenes parkolókban reménytelen lesz helyet találni.A másik....ezt a parkolót kimondottan az ott vásárlók részére létesítették.Egyébként akik oda járnak vásárolni ,azok nem azért választják az ottani parkolást,mert lusták gyalogolni..Kíváncsi lennék,hogy neked sem jelentene-e problémát ,ha egy távolabbi parkolóig kellene cipekedned és fordulnod többször is ,pár teli szatyorral és 1-2 zsugorfóliás ásványvízzel.Ajánlom,hogy néha Te is vásárolj ott,hogy megtudd miért vonz annyi embert az Interspár!”
 • 45. PéterS 2012. április 29. 06:50
  „Kedves himbi!
  Pont ez a lényeg,hogy mindig mindenki fizet. Így ha mégsem jönne vissza vásárolni akkor kifizette a díjat és ennyi.
  Kedves molten13!
  Lehet,hogy a legdrágább a Spar de minőséget árul nem úgy,mint a Tesco. Olcsó szarral kereskedik amióta csak betette a lábát hazánkba.Sorra büntetik meg a szabálytalanságokért amiért minket magyarokat már rég bezártak volna. A 300Ft meg mindenkinek pénz főleg ha azért fizet valaki,hogy ott vásárolhasson.”
 • 44. himbi 2012. április 28. 22:52
  „35.Kukac40!
  A bankkártyás fizetés sem lassubb mint a készpénzes! A kártyás lehuzzák és sok esetben még alárásra sincs szükség mivel be kódot kér fizetés előtt. A pénzzel való fizetés meg azért lassubb a véleményem szerint mert az emberek keresgélik az 5 vagy 20 Ftot ha épp a pénztáros kéri és a pénzt is meg kell számolni a pénztárosnak amikor odaadod neki és neked is illik megszámolni a visszajárót amikor visszakapod ami szintén idő!
  38.PéterS!
  A levásárolható megoldás sem jó mivel ezzel nem szűnik meg a jogtalan parkolás. Gondolj csak bele. Beállsz oda azzal a tudattal, hogy teljesen mindegy, hogy mennyi lesz a parkolási díjad mert azt a következő alkalommal amikor mész úgyis levásárolhatod!”
 • 43. molten13 2012. április 28. 22:11
  „Megint a sok fanyalgó! Van egészen közel ingyenes parkoló, csak snassz 30 métert gyalogolni. Amúgy meg akinek van pénze az ország legdrágább áruházában intézni a nagybevásárlást, ne sírjon 300 forint miatt!”
 • 42. PéterS 2012. április 28. 22:01
  „A parkoló cetli levásárlása a következő képpen működik. Mindenki fizet amennyit parkolt (30perc,1óra stb.) majd a legközelebbi vásárláskor jóváírják neki a vásárlásból. Mindig a következő vásárláskor így visszacsábítják a vevőt. Így marad a parkolás ingyenes de a bliccelés kizárt. Ez a legjobb megoldás szerintem. Bár támogatom a 2 órás ingyenességet is.”
 • 41. PéterS 2012. április 28. 21:56
  „Kedves soproni! Én is támogatom a 2órás ingyenességet. Bár amit javasoltam az is megállná a helyét. A probléma az,hogy ha valaki a közelben dolgozik de ott parkol csak 2 óránként kiáll majd vissza és ennyi.”
 • 40. soproni 2012. április 28. 20:27
  „34.ruig! Majdnem elfelejtettem.....üzentem a gázömléses cikknél neked (is).”
 • 39. soproni 2012. április 28. 20:25
  „34.Szia ruig!Amikor még én is a pénztárgépet kalapáltam,nálam is ez volt a szabály,mert egy kisgyereknek nem lehet elmagyarázni,hogy türelmes legyen amíg sorba kell állni.Sokszor felháborodtam azon,hogy a nagy pocakos kismamákat nem mindenki engedte előre,ilyenkor kiszálltam a kasszámból,kivettem a kismama kezéből a kosarat és szépen előre vittem neki,hogy soron kívül fizethessen.
  38. PéterS!A mozgáskorlátozott parkolóban nem ritka az ilyen látvány(sajnos)Semmi probléma nem lenne,ha mondjuk 2 óra parkolás lenne az ingyenes,mert annyi idő alatt bőven lehet vásárolni.”
 • 38. PéterS 2012. április 28. 17:45
  „Én még mindig azt mondom legyen fizetős de mint máshol más városokban levásárolható legyen a jegy. Akkor nincsen szükség sem 1 sem pedig 2 óra ingyenesre. Akkor addig vásárol az ember amíg akar. Ne nekem kelljen fizetnem azért,mert hozzájuk járok vásárolni. A gyerekeseknek tudni kellene,hogy ha egy cipőt szeretne venni az ember a Deichmann-ban az nem 10 perc és akkor még a Spar-ban nem is járt. LEGYEN FIZETŐS DE LEVÁSÁROLHATÓ! Az első nap amikor ott jártunk a kinti mozgáskorlátozott parkoló tele volt jogtalanúl parkoló autóval. Ezt nevezem eredménynek. A környéken már tumultus van minden irányban. Állt a Spar garázsba 15 autó!!! Ennyit a 300Ft-os parkolásról. Ezek szerint más is értelmetlennek és elfogadhatatlannak tartja ebben a formában. Hatalmas gratuláció!!!

  Én elvből nem fogok többet odajárni.”
 • 37. 1x2=? 2012. április 28. 14:55
  „26
  31
  Igy igaz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 36. egyvalakiasokból 2012. április 28. 11:37
  „Én is teljes mértékben egyet értek avval,hogy jó hogy fizetős lett a parkoló,mert én is nem egyszer jártam úgy hétköznap,és NEM hétvégén,hogy nem találtam helyet,és ki kellett mennem a francba parkolni!Oda elcipelni a megvásárolt dolgokat,nem egyszerű.Megértem azokat is akik a szépségszalonba jönnek meg mondjuk a kávézóba,de akkor se lenne tele a parkoló,csak mindenki oda rakja le a kocsit,és megy jobbra balra a városba!Ott a mélygarázs, még mindig olcsóbb mint a parkolók városba!Viszont igaz hogy lehetne két óra ingyenes,mert akármennyire is céltudatosan vásárolok nem mindig férek bele egy órába,a sor miatt.”
 • 35. Kukac40 2012. április 28. 08:58
  „34.ruig Ebben igazad van, de mivel sokan visszaéltek vele már akkoriban is, na meg a gyerek is megevett pár terméket amit a szülő "elfelejtett" kifizetni egyre ritkábban alkalmazták. Azt pedig már csak mellékesen jegyzem meg, hogy más idők voltak, most mindenki rohan, senki nem akar engedni a másiknak. Régen a buszon is átadták a helyüket az időseknek, a terhes nőknek, a pénztárban sorban állók előkészítették a pénzüket stb.. Ha valaki bankártyával fizet, nem biztos, hogy beállok mögé ha sietek, mert nagyon sokszor lassú.”
 • 34. ruig 2012. április 28. 08:14
  „30.PéterS.2012.04.27. 23:20
  A parkolási problémát nemfigyelemben véve a pénztárnál kialakuló hosszú sort én rendszeresen tapasztaltam.A társadalomban valamikor jelenlevő íratlan szabályvolt a kisgyermekesek előre engedése a sorban.Ha véletlenül a sorban álló nem kellően ismerte a társadalmi elvárást,akkor a boltos néni,vagy bácsi felhívta a figyelmet "a kisgyermekkel tessék előre engedni".”
 • 33. PéterS 2012. április 28. 07:35
  „Kedves manóka77!

  Gratulálok a 2 picivel való vásárláshoz 1 órán belül. Kérlek próbáld meg ezt hétvégén és intézz vele együtt a Telenornál is valamit,majd térj be egy kis cipőválogatásra. kiváncsi vagyok belefér-e az 1órába. A 2 óra a reális. üdv és szép hétvégét.”
 • 32. BsBe 2012. április 28. 07:34
  „Nem oly rég, egy ünnep előtti szombaton valamivel több 45 percet (a pontos időt azért nem tudom, mert a 45 percet onnan számoltam, hogy már jó ideje vártam, hogy fizetni tudjak, néztem meg az órát) álltam csak a pénztárnál sorban. (amikor a fizetés után megkérdezte az ügyfélszolgálatot, miért csak 3 pénztár van, nem tudtak válaszolni...) Ebbe nem számolom bele, hogy vásároltam is, sőt utána bementem a Spar melletti TAKO boltba, sőt a virágboltba is.
  Kedves manóka77 igaza van, aki ennél többet akar időzni, és nem akar 300,- Ft-ért még parkoló jegyet is venni, menjen máshová. Megyek is .(és valószinű még sokan így tesznek) TAKO meg sok más divatárú, virágbolt, stb van máshol is.”
51 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éjszaka permeteznek a betegség ellen Sopronban

Várhatóan két éjszakán át permetezik Sopronban a vadgesztenyefákat. Ha lehet, ekkor ne parkoljanak a… Tovább olvasom