Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 05. szombat - Viktor, Lorinc

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Sopron hírei, soproni hírek > Fizetni kell a parkolásért a soproni Intersparnál

Fizetni kell a parkolásért a soproni Intersparnál

Hétfőtől fizetőssé vált az Interspar fedett parkolója. Pontosabban az első óra ingyenes, ezt követően pedig óránként háromszáz forint a parkolási díj.

munkatársunktól - 2012.04.25. 08:37
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

„A hét elején, mindenféle értesítés nélkül az Interspar aktivizálta a garázsuk fizetős rendszerét, egy óra parkolás háromszáz forintba kerül" – írta szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében olvasónk. Hozzátette: „Így a járművezetők ott parkolnak, ahol találnak helyet, és persze ahol nem fizetős. Ez a hely sok esetben a mi Lackner Kristóf utcai lakótömbünk előtt van, s ezért a lakók nem tudnak hol megállni."

Kerekes Máté több mint egy óráig parkolt az áruház garázsában, így jegyet kell vennie.
Kerekes Máté több mint egy óráig parkolt az áruház garázsában, így jegyet kell vennie.


Az észrevétellel megkerestük az áruházat, ahol tudatták, hétfőtől valóban részben fizetőssé vált a soproni Interspar fedett parkolója. – Az első óra ingyenes, ezt követően pedig óránként háromszáz forint a parkolási díj. Az intézkedés egyértelműen vevőink érdekeit szolgálja, mert sokan „P+R" rendszerben használták a parkolót, egész napra otthagyva gépkocsijukat, s így a vásárlók sok esetben nem találtak parkolóhelyet. Az új rendszer működését természetesen figyelni és elemezni fogjuk annak érdekében, hogy a lehető legjobban szolgáljuk a vásárlók kényelmét – szerepel az áruház közleményében.

Kedden a helyszínen járva tapasztalhattuk, hogy egyelőre több autósnak is nehézséget okozott az új rendszer. A sorompó ugyanis csak akkor nyílik fel, ha a sofőr megnyomja a jegyautomata gombját. Ez azonban többeknek szokatlan, s ameddig elolvassák a tájékoztatót, könnyen feltorlódik a kocsisor a Selmeci utcában.

A másik tanulságos eset is ottjártunkkor történt. Egy autós nem tudott kijönni a parkolóból, ugyanis belépéskor nem váltott jegyet; a még nyitott sorompónál az előtte haladó járművet követve behajtott a garázsba. Kilépni azonban csak úgy lehet, ha a jegyünket bedugjuk az automatába. Aki az ingyenes egy óránál több időt töltött el, annak távozás előtt a fizetőautomatáknál kell a díjat kiegyenlítenie.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

123456 következő >> végére >>> 51 hozzászólás
Moderálásra küldöm 51. Judieee 2012.05.04. 10:49

Gyalogosan nem lehet jegyet húzni, mivel a sorompók érzékelősek, így nem lehet csalni. (kipróbáltuk)
Egyébként rá van írva a jegyre, hogy mit kell csinálni vele, illetve ki is van írva. Én odamentem az irodához, kérdeztem és mindenben segítettek.
Nagyon örülök neki, hogy végre van hely a parkolóban. Remélem gyorsan megtanulják az emberek az új rendszert és akkor nem lesz probléma.

Moderálásra küldöm 50. hideme 2012.05.01. 22:55

49 Karcsika: persze, hogy ad, megnyomod a gombot, kiköp egy jegyet, majd nyílik a sorompó. Ha egy ideig nem mész be rajta (de elég gyalog besétálni), szépen lecsukódik :)

Moderálásra küldöm 49. Karcsika 2012.05.01. 17:57

Re: 48. hideme 2012.04.30. 10:22

Ha gyalog befelé mész, ad jegyet, felmegy a sorompó?
Nem próbáltam, de kizártnak tartom, hogy kocsi nélkül adjon jegyet.
Esküszöm kipróbálom, de 0%-ra tippelek.

Moderálásra küldöm 48. hideme 2012.04.30. 10:22

Aham, majd rájön az élelmesebbje, hogy reggel beáll, elmegy egész napra dolgozni, vagy bármit csinálni, majd amikor visszamegy, odasétál a bejárati kapuhoz, kikér egy új jegyet, amivel nyugodtan ki tud hajtani :D
Én is azt támogatnám, hogy a pénztáros érvényesítse, és akkor bármeddig ingyenes lehet a vásárlóknak.

Moderálásra küldöm 47. molten13 2012.04.29. 12:47

Hogy mi lesz az majd kiderül, a jósokkal tele a padlás. A pár teli szattyor és a 300 forint kapcsolatáról már leírtam a véleményemet. Amúgy előfordulok a "mégolcsóbb" Sparban, mert sajnos hentesárút ott lehet legnormálisabbat kapni. persze csak az akciósat. A többségük drágább mint Ausztriában.

Moderálásra küldöm 46. soproni 2012.04.29. 08:55

43. molten13 ! Ha egy kicsit is gondolkodnál,akkor tudhatnád,hogy ezentúl a közeli ingyenes parkolókban reménytelen lesz helyet találni.A másik....ezt a parkolót kimondottan az ott vásárlók részére létesítették.Egyébként akik oda járnak vásárolni ,azok nem azért választják az ottani parkolást,mert lusták gyalogolni..Kíváncsi lennék,hogy neked sem jelentene-e problémát ,ha egy távolabbi parkolóig kellene cipekedned és fordulnod többször is ,pár teli szatyorral és 1-2 zsugorfóliás ásványvízzel.Ajánlom,hogy néha Te is vásárolj ott,hogy megtudd miért vonz annyi embert az Interspár!

Moderálásra küldöm 45. PéterS 2012.04.29. 06:50

Kedves himbi!
Pont ez a lényeg,hogy mindig mindenki fizet. Így ha mégsem jönne vissza vásárolni akkor kifizette a díjat és ennyi.
Kedves molten13!
Lehet,hogy a legdrágább a Spar de minőséget árul nem úgy,mint a Tesco. Olcsó szarral kereskedik amióta csak betette a lábát hazánkba.Sorra büntetik meg a szabálytalanságokért amiért minket magyarokat már rég bezártak volna. A 300Ft meg mindenkinek pénz főleg ha azért fizet valaki,hogy ott vásárolhasson.

Moderálásra küldöm 44. himbi 2012.04.28. 22:52

35.Kukac40!
A bankkártyás fizetés sem lassubb mint a készpénzes! A kártyás lehuzzák és sok esetben még alárásra sincs szükség mivel be kódot kér fizetés előtt. A pénzzel való fizetés meg azért lassubb a véleményem szerint mert az emberek keresgélik az 5 vagy 20 Ftot ha épp a pénztáros kéri és a pénzt is meg kell számolni a pénztárosnak amikor odaadod neki és neked is illik megszámolni a visszajárót amikor visszakapod ami szintén idő!
38.PéterS!
A levásárolható megoldás sem jó mivel ezzel nem szűnik meg a jogtalan parkolás. Gondolj csak bele. Beállsz oda azzal a tudattal, hogy teljesen mindegy, hogy mennyi lesz a parkolási díjad mert azt a következő alkalommal amikor mész úgyis levásárolhatod!

Moderálásra küldöm 43. molten13 2012.04.28. 22:11

Megint a sok fanyalgó! Van egészen közel ingyenes parkoló, csak snassz 30 métert gyalogolni. Amúgy meg akinek van pénze az ország legdrágább áruházában intézni a nagybevásárlást, ne sírjon 300 forint miatt!

Moderálásra küldöm 42. PéterS 2012.04.28. 22:01

A parkoló cetli levásárlása a következő képpen működik. Mindenki fizet amennyit parkolt (30perc,1óra stb.) majd a legközelebbi vásárláskor jóváírják neki a vásárlásból. Mindig a következő vásárláskor így visszacsábítják a vevőt. Így marad a parkolás ingyenes de a bliccelés kizárt. Ez a legjobb megoldás szerintem. Bár támogatom a 2 órás ingyenességet is.


51 hozzászólás123456 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...