Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Figaro lép a soproni színpadra

Világhírű darabot láthat a közönség a Soproni Tavaszi Napok keretében vasárnap a Petőfi Színházban: Beaumarchais Figaro házassága című művét a Bánfalvy Ági-stúdió előadásában.
A Soproni Tavaszi Napok vasárnapi, délután 3-kor és este 7-kor kezdődő programjában a Figaro házassága című produkciót tekintheti meg a nagyérdemű a Petőfi Színház színpadán.

– Számos pikantériát tartogató, napjainkban is izgalmas mondanivalójú, francia klasszikus szerző művével vendégszerepelünk Sopronban – nyilatkozta a darab rendezője, Bánfalvy Ági, aki egyik főszereplője is a műnek.

Jelenet a Beaumarchais: Figaro házassága című előadásból. Balról Bugár Anna, Rékasi Károly és Bánfalvy Ági.
Jelenet a Beaumarchais: Figaro házassága című előadásból. Balról Bugár Anna, Rékasi Károly és Bánfalvy Ági.

– Az Egy őrült nap története alcímű darab arra a kérdésre ad választ, hogyan lehet pozitív hozzáállással, leleményességgel érvényre juttatni a bennünk rejlő értékeket anélkül, hogy vétenénk az írott és íratlan törvények ellen. A címszereplő Rékasi Károly mellett több olyan színészt is láthatnak a soproniak, akik korábban a helyi színtársulat tagjai voltak. Incze József Bartholo szerepét alakítja, míg Dóczy Péter a grófné zenetanárát.

Az előadáson a Bánfalvy színészképző stúdió végzett növendékeinek játékát is megismerheti a publikum. Mindamellett korhű, szemet gyönyörködtető díszletek és jelmezek színesítik az előadást, amely helyzetkomikumok és az egymást gerjesztő félreértések révén érik felejthetetlen vígjátékká.

A darabot elsőként a budapesti Thália Színházban mutattuk be, azóta számos vidéki színpadon is nagy sikert arattunk vele. Reméljük, más darabokkal is ellátogathatunk majd Sopronba.

Bánfalvy Ági elmondta még, amikor egy évig Párizsban élt és filmezett – többek között Jean-Luc Godard-ral is –, beleszeretett a francia kultúrába. A mostani színházi este is ebből az élményből merítkezik. Ami a rendezői munkát illeti, nem ez az első darab, amit színre vitt: Los Angelesben például Shakespeare Vízkeresztjét állította színpadra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Mondj le egy sör áráról˝ az egyetemi sportnapon - fotók

Hatodik alkalommal rendezte meg a Tanár-Diák Sportnapot a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kara. Tovább olvasom