Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

Fiatalos lelkesedés a színpadon és a nézőtéren - fotók

Antonín Dvořák: IX., Újvilág-szimfóniáját hallgatta meg több mint 200 fiatal szerdán délelőtt a Liszt-központban. A rendhagyó énekóra vendége ezúttal a Győri Egyetemi Zenekar volt, akiket Ménesi Gergely vezényelt.

Hat soproni iskolából érkeztek diákok az előadásra. Nagyon örülünk, hogy sikerült sok fiatalt egy időben, jó hangulatban, jó zenével összehoznunk – mondta Kóczán Péter, a program szervezője.

Győri Zeneművészeti Főiskola hallgatói egy olyan művet adtak elő, ami középiskolai tananyag, ezért a pedagógusok is örültek a lehetőségnek, hogy élőben meghallgathatják. A zenészek nagyon lelkesen, lendületesen játszottak, ez a hangulat pedig átragadt a közönségre is.

Rendhagyó énekóra Sopronban


A Pro Kultúra koraesti hangversenybérletéhez kapcsolódik a rendhagyó énekórák sora. A hangversenybérlet 2012/2013-as szezonjának utolsó előadása jövő szerdán lesz a Liszt-központban. A Gregorián vonzásában című műsorra akkora volt az érdeklődés, hogy szombaton este is megismétlik a koncertet a művészek.

Ezzel természetesen csak ez a szezon zárul le, a koraesti hangversenyek és a rendhagyó énekórák sora is folytatódik 2013/2014-ben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

5000 négyzetméternyi kátyút tömnek be Sopronban

Sopronban várhatóan májusig tart a kátyúzás, 5000 négyzetméternyi lyukat tűntetnek el. Tovább olvasom