Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Fertőzött disznókat loptak el Fertőrákoson

Antibiotikumos kezelés alatt állt az a három sertés, amelyeket ismeretlenek loptak el egy Fertőrákos külterületén lévő telephelyről. Az állatok húsa emberi fogyasztásra nem használható.

– Ismeretlenek betörték a telephely kapuját, levágták a lakatot, ellopták három disznómat, és elvittek több lószerszámot is – kezdte Horváth István tulajdonos, aki a napokban fedezte fel a történteket. Mint hangsúlyozta, az állatok egy fertőzés miatt antibiotikumos kezelés alatt álltak. Ezt azért fontos tudni, mert az ilyenkor érvényes élelmezés-egészségügyi várakozási idő miatt a disznóhúsból való készítmények emberi fogyasztásra nem használhatók.

Horváth István elmondta, nem ez volt az első eset, hogy betörtek a Fertőrákos külterületén lévő telephelyére. – Októberben nagy mennyiségű gázolajat vittek el a betörők. Most több százezres kár ért, mivel a disznók már hatvankilósak voltak, s a lószerszámok is értékesek – sorolta a férfi, aki megtette a feljelentést a rendőrségen.

A Soproni Rendőrkapitányságon megerősítették a történteket, s megtudtuk, nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen.

Horváth István végezetül elmondta, pénzjutalmat ajánlott fel a nyomravezetőknek, akik információikkal a rendőrségen jelentkezhetnek.

Olvasóink írták

 • 12. igazember 2012. április 30. 13:59
  „Tudjátok az egészben az a legbosszantóbb,hogy egy ÉRTÉKES EMBER HALT MEG,ilyen ingyenélö/élösködö a társadalomra káros szarháziak miatt.Szegény Cosma amilyen bizonytalanul,ártatlanúl ment le a lépcsön,mintha érezte volna ,hogy baj lesz.Ezek a férgek meg,ha kiszabadulnak,ugyanott folytatják ,ahol befejezték.Söööööööööt ,még majd beakarják hozni a lemaradást.”
 • 11. ruig 2012. április 28. 21:42
  „9.Méltóságosvilágitóudvar!2012.04.28 16:53 A Blikk online lehozta,hogy a Legfőbb Ügyész felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Győri Ítélő Tábla ítélete ellen a Cosma ügyben.”
 • 10. Figyelő2012 2012. április 28. 18:11
  „Ezzel az üggyel az a baj, ha ártatlannak adják el, és mondjuk bele hal, vagy megbetegszik, akkor vagy csak igazán nagy baj!”
 • 9. vonLichthofen 2012. április 28. 16:53
  „Amikor a hét elején a Nagy Yoltán bejelentette, hogy nincs szükség további meghallgatásokra már sejtettem, hogy valami készül. Erre azonban nem számítottam.

  Ha én volnék az ügyész és nem volnék benn a pakliban akkor iziben belevetném magam a törvénykönyvekbe, hogy megfellebbezzem az itéletet s kimeríteném az összes törvényes lehetőséget mielőtt feladnám.
  Ay egyszerűen nem lehet igaz, hogy a magyar törvények egy ilyen itéletet megengednek s ha igen, akkor szerbusz Magyarország.”
 • 8. ruig 2012. április 28. 07:49
  „7.igazember.2012.04.27. 17:54.
  Szerbusz igazember! A bíróság érvelése sánta lábakon áll. Életfontóságú szerv sérülése esetén simán megáll a gyilkossági kísérlet.Már pedig a másik kettő sportoló sérülése mutatja az eredményt.Az indulati tényező az egész cselekményt végigkísérte,a verekedés célja az ellenfelek teljes harcképtelené tétele bármilyen módon és eszközzel.
  Mást sejtek a háttérben.A fentnevezett úriemberek az enyingi tiszteletreméltó társasághoz tartoznak.A sajtó szerint ez a társaság általában bedolgozott,egy nagyobb tiszteletreméltó társaságnak.Tehát vagy valami alku lehet a háttérben, vagy a fantázia tág határa.A fekete sereget pl. szintén a Győri Tábla jól megmérte.”
 • 7. igazember 2012. április 27. 17:54
  „Szevasz "ruig" Überelek ,kevesebbet kaptak a kerge marha kórral fertözött disznók. "A Győri Ítélőtábla az első fokon kiszabott életfogytiglanról 18-18 évre csökkentette Raffael Sándor és Németh Győző ítéletét. Sztojka Iván 20 helyett 8 évet kapott. A bíróság szerint az indulatból elkövetett szúrásokról nem lehet kijelenteni, hogy akarategységben történtek, ezért nem áll meg a több emberen elkövetett emberölés."Több emberen elkövetett emberölés nem áll meg,hát nem volt elég egy?”
 • 6. ruig 2012. április 27. 16:46
  „5.vonLichthofen.2012.04.27. 16:30 Csillagos 5 szövegre! Ma ez a duma viszi a pálmát!!!
  Lehet kontrázni!”
 • 5. vonLichthofen 2012. április 27. 16:30
  „Már túl vagyok az ötödik Pilsenimen, s azt olvastam keresztben álló szemeimmel, hogy Fertőzött Disznókat Mentett fel a Győri Bíróság.
  Bekapok még egy Pilsenit, ezt józanul már nem lehet elviselni.”
 • 4. vonLichthofen 2012. április 27. 15:59
  „Láttak arra ődöngeni bálnavadász kinézésű egyedeket Islandról vagy Israelből/ mindig keverem ezt a kettőt/.. Egy fekete terepjáró is elsuttyant nagy titokzatosan a cigánysor előtt és egy titokban felvett szalagról az is kiderült, hogy a falu Jobbikos polgármestere polgárháborút hirdetett a hormon és/vagy antibiotikumkezelt mangalicák ellen.
  Ezek után nem lehet kétséges, hogy az egész disznóság egy félrevezető akció, hogy a hazánkban, velünk együtt békésen élő, nekünk ártani nem akaró kisebbségek /kettő darab/ ellen hergeljék a lakosságot.”
 • 3. Sherlockholmes1 2012. április 27. 12:55
  „Volt helyismeretük,megint benfentesek voltak az biztos,tudták hogy kell bejutni és hova kell menni."süti68" Igazad van szemét dolog az biztos,de remélem "tubafb" nem a lopásra értette,hanem ,hogy fossák össze magukat a beteg disznóktól a tolvajok.Horváth úr ,ne izguljon meglesznek, tartsa nyitva a szemét és a fülét érdeklödjön.A helyi információs központban sokat lehet megtudni.(Kocsma)Sok szerencsét kivánok önnek.”
 • 2. süti68 2012. április 27. 11:46
  „Kedves tubafb! Látszik, hogy fogalmad sincs mekkora munka egy állatot felnevelni és kétkezi munkával!!!!!! Gondolom ha a te tulajdonod lenne nem ezt írtad volna!
  Felháborító, hogy valaki így gondolkozik "nem az enyém had Vigyék "!”
 • 1. tubafb 2012. április 27. 11:25
  „Nem tudom mért kell ekora felhajtás? Ha elvitte, hát elvitte, fogyassza egészséggel, jó étvággyal!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kész a VOLT nagyszínpada!

Soha annyi világsztár és hazai nagyágyú nem lépett még fel hazai fesztiválon vidéken, mint ahányan a… Tovább olvasom