Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

FERTŐSZENTMIKLÓS - Ilyenek vagyunk: A kisváros, ahol mindenki számít

Az egész város részt vett a fertőszentmiklósiak Ilyenek vagyunk plakátjának összeállításában, s az eredményen látszik is: nemcsak a megye egyik legnagyobb temploma van itt, hanem az egyik legösszetartóbb közössége is, ahol minden generáció jól érezheti magát.
– Csak gratulálni tudok annak, aki ezt a kampányt kitalálta! Nagyon jó, hogy ilyen ötletesen, vidáman is meg lehet ismerni egy települést – mondja lelkesen Istvánffy Miklósné, a fertőszentmiklósi Ifjúsági és Szabadidő Központ vezetője. Csapatával ők vállalták a feladatot, hogy kitalálják a plakátra kerülő, városukat jellemző mondatokat, de bevonták az ötletelésbe az egész várost.

– Amikor megkaptuk a felhívást, épp az aznapi Kisalfölddel mentem a könyvtárba. Egy fiatalember olvasott és én rögtön megkérdeztem tőle, szerinte milyenek vagyunk mi, fertőszentmiklósiak. Kapásból mondott három jó mondatot. Ezen felbuzdulva aztán mindenkit megkérdeztünk, akivel csak találkoztunk, sőt, a forgalmasabb pontokra ki is tettünk egy-egy lapot, hogy mindenki ráírhassa a kedvenc jellemzőit. A végén persze húzni kellett, de örömmel láttuk, milyenek is vagyunk mi, fertőszentmiklósiak – mesélte Istvánffy Miklósné.

Nagyobb plakátért kattintson a képre
Nagyobb plakátért kattintson a képre


S hogy milyenek? A táblájuk elárulja: vidámak, összetartóak, olyanok, akik figyelnek egymásra. Olyannyira, hogy országgal-világgal tudatni akarták: fontos számukra minden generáció. Programkínálatuk is hozzájárul a közösség összekovácsolásához, rengeteg eseményt szerveznek, ahol a bor is fontos szerepet játszik. Fertőszentmiklós végvára a Soproni borvidéknek: a borkultúrát magas szinten művelik. Egy országos versenyen már másodszor nyerték el a legkedveltebb soproni borvidéki település címet.

Azt sem mondhatja el sok település magáról, hogy repülőtere van. Fertőszentmiklós határában kisgépes sportrepülők landolnak és startolnak, de ami még ennél is nagyobb szenzáció: a település nevét egy csillag is viseli. Sipőcz Brigitta csillagász szülővárosáról nevezte el azt az égitestet, amire társfelfedezőként a kisbolygó-megfigyelési program keretében bukkantak.

– Rákerült a táblánkra az Ikva is, hiszen egykor a patak választotta el a két települést, Szerdahelyet és Szentmiklóst, amelyekből az egyesítést követően született meg Fertőszentmiklós. Felsőbüki Nagy Pál is fontos nekünk, szülőháza helyén áll ma a nevét viselő iskola – sorolta még Fertőszentmiklós érdekességeit Istvánffy Miklósné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csapod nem adja fel a csatornázást

Nyolc éve húzódik a település szennyvízcsatornázásának megvalósítása. Kacifántos fordulatok után… Tovább olvasom