Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Felrobbant a televízió

Felrobbant egy tévékészülék hétfőn éjszaka Sopronban a Kölcsey utca egyik tetőtéri lakásában, a tűz a bútorzatra is átterjedt. Személyi sérülés nem történt.
A Kölcsey utca érintett háztömbjénél kedden már kevés jel utalt arra, hogy éjjel nagy riadalom támadt a lakók között: az egyik lakásban ugyanis felrobbant egy tévékészülék, tűz ütött ki.

– Éjfél után fél órával történt az eset – meséli az egyik szomszéd. – A tetőtéri lakásban, ahol egy asszony él leányával –, a lány szobájában felrobbant a tévé. Tőlem kérték, hívjam ki a tűzoltóságot, mert az ő telefonjuk abban a szobában maradt, ahol a bútorzat is lángra kapott. A tűzoltók speciális oltóanyaggal hamar eloltották a lángokat, még vizet sem kellett használniuk. Úgy tudjuk, amíg a lakást rendbe nem teszik, addig a károsultak az egyik rokonuknál húzzák meg magukat. A ház 1937-ben épült, a tetőtéri lakások alig fél évtizedesek. A hetven év alatt tűz még nem keletkezett.

– Háztartási gép meghibásodása, illetve az elektromos hálózat elavultsága az elmúlt három év alatt mintegy harminc esetben okozott tüzet Sopronban és környékén – tudtuk meg Németh Zita hadnagytól, a soproni tűzoltóság tűzmegelőzési kiemelt főelőadójától. – Általában régi típusú mosógépekkel, tévékkel, centrifugákkal és páraelszívókkal történt a baj. Megoldásként mindenképpen ajánlatos nyolc-kilenc évente a lakások elektromos hálózatának felülvizsgálata, bírja-e zárlat kockázata nélkül a megnövekedett terhelést vagy sem. Ugyanilyen fontos a háztartási gépek műszaki állapotának rendszeres figyelemmel kísérése is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bevásárlóközpont kontra multik

Folyamatosan változik Sopronban a Selmeci–Vitnyédi–Höflányi és a Lackner Kristóf utca által határolt mini kereskedelmi és szórakoztató negyed arculata. Az Akkord Bevásárlóközpont még működik, bár forgalma egyharmadára esett vissza. Tovább olvasom