Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Feloszlatta magát a hidegségi testület

- Nem volt veszekedés vagy cirkusz az önkormányzati ülésen, egyszerűen érthetetlennek tartottuk a polgármester eljárását – mondta Végerbauer András képviselő.
 Semmi nem indokolja Hidegség és Fertőhomok közös jegyzőségét az állam éves szinten több mint három és fél millió forinttal támogatja. Amennyiben mindkét község külön-külön jegyzőt alkalmazna, ez jóval nagyobb kiadással járna az érintett közösségek számára. Rasztovits Anna körjegyző szerint sem szakmai, sem anyagi ok nem indokolja a körjegyzőség szétválását.
- Még a választások előtt, programjában szerepeltette a tavaly júniusban megalakult kör jegyzőség szétválasztását. Idén februárban a fertőhomoki, hidegségi közös képviselő-testületi ülésen viszont azt mondta: minden híresztelés ellenére nem akarja megszüntetni a körjegyzőséget. Ennek ellenére néhány hónap el teltével aláírásgyűjtésbe kezdett a szétválás érdekében. A megkérdezett falubeliek szerint nem lenne rossz, ha saját jegyzőjük lenne, de a körjegyzőséget az állam támogatja, így a fenntartási költségek is megoszlanak.

Ettől függetlenül szép számmal akadtak olyanok, akik aláírták a kezdeményezést. Kovács István polgármester érdeklődésünkre elmondta, a mindennapos jelenlét és a sikeresebb hivatali működés érdekében szeretné, ha ismét lenne saját jegyzője a falunak.

Arra a kérdésre, hogy februárhoz képest miért is változtatta meg a véleményét, kifejtette, néhány választópolgár vetette fel újra a kérdést, e kezdeményezésnek állt az élére. A képviselő-testület önfeloszlatásáig száznegyvenen írták alá az indítványt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A cél hasznosan tölteni a vakációt

Nyáron sem feledkeznek meg a gyermekekről Sopronban és a környék falvaiban. A napokban több helyen… Tovább olvasom