Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Felmérik a Fertő-part építészeti értékeit

Fertő-táj - Felmérik a Fertő-part építészeti sajátosságait. A munka során a magyar és az osztrák oldal falvainak arculatát is megvizsgálják.

Ezt követően 3–4 év alatt készülhet el az építészeti segédkönyv, amely a vonatkozó jogszabályokat, ajánlásokat is tartalmazza.

A teljes költség mintegy nyolcmillió forint. Most az első fázis – a felmérés – kezdődött el, kétmillió forintból.

– A munkát Körmendy János, a Világörökségi Tervtanács elnöke vezeti, a felmérésben részt vesznek a soproni és a győri egyetem építészeti tanszékei – mondta el Ivanics Ferenc, a Világörökség Magyar Tanácsának elnöke. – A felmérés várhatóan a nyár elejére elkészül. Ezek után alakítják ki azt az ajánlást, amit aztán széles körű szakmai és civil egyeztetések után öntünk végleges formába. Így egy sokak által elfogadott értékrendszert alakíthatunk ki.

Ivanics Ferenc hozzátette, a céljuk az, hogy a múlt hagyományait és a modern technikát, technológiát egészséges módon ötvözzék. A Fertő-tájnak mindig is megvolt a magára jellemző arculata, amit így a mai igényekkel lehet ötvözni.

A Fertő-tájnak mindig is megvolt a sajátos arculata, amit a mai kor igényeivel lehet ötvözni. (A fertőszéplaki tájházak.) Fotó: Magasi Dávid
A Fertő-tájnak mindig is megvolt a sajátos arculata, amit a mai kor igényeivel lehet ötvözni. (A fertőszéplaki tájházak.) Fotó: Magasi Dávid

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vitorlabontás és startpisztolylövés a Fertőn

Fertő tó - Megkoszorúzták a Fertő tavat és eldördült a startpisztoly Kovács Károly soproni vitorlás… Tovább olvasom