Kisalföld logö

2018. 11. 12. hétfő - Jónás, Renátó 7°C | 18°C Még több cikk.

Felelősöket követelnek

Nyilvános aláírásgyűjtésbe kezdett a MIÉP soproni szervezte. Akciójukkal azt szeretnék elérni, hogy nyilvánosságra kerüljön, kik is a felelősek a Globex-ügyben. És persze a büntetés se maradjon el.

Vasárnap délelőtt szinte percek alatt több százan írták alá a Széchenyi téren azokat az íveket – támogatásukról biztosítva a MIÉP soproni szervezetét – , amelyeken azt kérdezik a soproniaktól, hogy akarják-e a Globex-ügy felelőseinek megismerését és megbüntetését.
Horváth László, a párt helyi elnöke is ott volt a Széchenyi téren. A Kisalföld érdeklődésére elmondta, a Globex-ügy, illetve a város elvesztegetett vagyona, természetesen nem csupán a MIÉP problémája, hiszen minden sopronit érint, függetlenül attól, hogy kivel, milyen erőkkel szimpatizál.
– Most ismét arról hallani, olvasni, hogy lezárul az ügy – mondotta Horváth László. – Így volt ez az előző választásokkor is. Aztán nem történt semmi érdemleges.

Méltó büntetést kapnak-e a Sopronnak milliárdos kárt okozó Globey-ügy felelősei? Szavazzon a Kisalföld Online-on! >>

– Elegünk van a porhintésből, a zárt ülésekből, a titkolódzásokból – folytatja Horváth László. Szeretnénk, ha fekete-fehéren kiderülne, ki és miért döntött úgy, ahogy döntött akkoriban. A felelősséget senki sem vállalja. Az emberek azonban szeretnék tudni, hogy mi is történt valójában, hiszen az ő pénzüket játszották el felelőtlenül. Tudjuk, hogy több vizsgálat is volt, de ezek eredménytelenül zárultak. Hogyan lehetséges, hogy több milliárd forint eltüntetéséért nincs felelős ? Az aláírásgyűjtést egyébként már korábban elkezdtük, de csak most léptünk ki a nyilvánosság elé. Jogászaink vizsgálják annak a lehetőségét, hogy mi módon lehet a felelősöket megbüntetni. A legfontosabb azonban, hogy az emberek figyelmét felhívjuk, nem lehet a Globex-ügyet szőnyeg alá söpörni.
Egy magát megnevezni nem kívánó hölgy, arra a kérdésre, hogy miért írta alá az ívet, így felelt:
– Nem vagyok semmilyen pártnak a tagja, csak egyszerűen soproni vagyok és naponta látom, hogy milyen nagy a lemaradásunk. Abból a több mint hárommilliárd forintból, illetve hozadékából sok mindenre futotta volna. Ha sikerül is végre eladni a budapesti szállodát, abból szinte már nem lesz semmi hasznunk. Ezért gondolom úgy, hogy legalább az erkölcsi tanulságokat levonhatták volna a képviselők és a város vezetői, de nem tették.
Sz. G. csak legyintett egyet, amikor meglátta, a kérdőívet.
– Én nem írok alá semmit sem. Nincs értelme már ezt a kérdést ragozni. A mostani városvezetők a szálloda eladásából, míg az aláírásgyűjtők a probléma napirenden tartásából szeretnének maguknak politikai tőkét kovácsolni. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Volt-lázban ég Sopron

Pénteken már hét-nyolcezer fiatal kereste fel a soproni Lövér Kempingben a Volt Fesztivált. A… Tovább olvasom