Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Fél évig feküdt holtan a lakásában

Sopronban a József Attila-lakótelep egyik lakótelepi lakásában már fél éve meghalt egy 58 éves férfi.
Sopronban a József Attila-lakótelep egyik tömbháza negyedik emeleti lakásában már fél éve meghalt az az 58 éves férfi, akiről hosszú ideje mindenki azt hitte, elutazott.
– Az egyedül élő férfi korábban szakácsként dolgozott, ám súlyos betegsége miatt megműtötték, majd lerokkantosították – tudtuk meg a tömbház lakóitól. – Szerencsétlenül alakult magánélete miatt is mindnyájan mélyen sajnáltuk őt.


Úgy tudjuk, a férfi januárban kereste fel a közös képviselőt, hogy májusig előre kifizesse több havi költségeit. Azt mondta, elutazik, ami valószínű volt, hiszen orvosi vizsgálatra több alkalommal is befeküdt egy-két hétre vagy egy-egy hónapra különböző gyógyintézetekbe. Postaládáját a szomszéd szokta üríteni.

Senki nem tudott róla

Teltek-múltak a hónapok, a rokkantnyugdíjast keresték barátai is, de senki nem tudott róla semmit. A közös képviselő júniusban még a rendőrségen is érdeklődött, nem történt-e vele valamiféle baleset. Ám csak akkor derült fény az igazságra, amikor a férfi más városban lakó, s a lakás tulajdonjogának a felét birtokló lánya hétfőn föl nem kereste apját. Őt is a közös képviselő hívta fel, hogy a fűtési szezon előtt légteleníteni lehessen a lakás radiátorait. Ugyanakkor a zárban kulcs volt belülről, nem lehetett kinyitni a bejárati ajtót.

Külsérelmi nyom nem volt

Ekkor a rendőrség segítségével jutottak be a lakásba, ahol a férfi erősen oszló holttestére leltek. Külsérelmi nyomot, amely esetleg bűncselekményre utalt volna, nem találtak rajta. Az elsődleges orvosi megállapítások szerint a férfi hat hónapja halhatott meg. A szomszédok állították: semmiféle olyan szagot nem éreztek a lakásból, amely holttest jelenlétéről árulkodott volna.

Dr. Rohonyi Béla, a kórház patológiai osztályvezető főorvos érdeklődésünkre elmondta: bár több alkalommal is az oszlásból eredő szagok miatt értesítik a lakók a hatóságokat, az is elképzelhető, hogy az nem jut ki a folyosóra. Mindez attól függ, melyik helyiségben van a holttest és milyen erősen feszülnek a nyílászárók.

A szántóföldön is találtak egy halott férfit

Sopronban a Tómalom úti homokbánya mentén lévő szántóföldön is találtak egy holttestet. A vizsgálat kiderítette, egy 48 éves, hajléktalan férfi hunyt el. Bűncselekményre utaló nyomok nem voltak a holttesten.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítják a Csengery utcát

Útfelújítási munkák kezdődnek Sopronban, a Csengery utcában. A Kőszegi úti körforgalomtól a Mátyás király utcáig tartó szakaszon kap új burkolatot az utca. Várhatóan november 15-ig fejezik be a munkálatokat. Az útépítés ideje alatt a forgalmi rend nem változik, de folyamatos forgalom- és sebességkorlátozásra kell számítani. Tovább olvasom