Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

FC Sopron: Nyugaton a helyzet változatlan

Sopron - Az olasz többségi tulajdonosokat csütörtökön hiába várták, helyettük az Első Magyar Mediátor Iroda munkatársai érkeztek meg s tárgyaltak Abdai Géza alpolgármesterrel. A jövő héten csütörtökön újabb taggyűlés lehet, amelyen pont kerül(het) a tragikomikus ügy végére.
Az előzetes információkkal ellentétben szó sem volt csütörtökön Sopronban a labdarúgócsapatot működtető kft. taggyűléséről, sőt, rendkívüliről sem. Nem csupán azért, mert az ügyvezető későn hívta össze a taggyűlést, hanem azért sem, mert az olaszok még mindig nem vették a fáradságot, hogy a városba utazzanak és rendezzék a csapat sorsát.

Helyettük (és megbízásukból) az Első Magyar Mediátor Iroda munkatársai érkeztek meg, hogy tisztázzák a gazdasági helyzetet, átnézzék a könyvelést, a különböző szerződéseket. Úgy tűnik, az olasz tulajdonosi körnek erre eddig nem volt ideje, miközben a csapat a szétesés határa érkezett, s az adósságok miatt az MLSZ – első fokon – megvonta első osztályú licencét.

Abdai Gáza alpolgármester tárgyalt az iroda munkatársaival.
– Egyelőre valóban nem dőlt el a csapat sorsa, viszont annyi előrelépés történt, hogy megállapodtunk: a jövő héten csütörtökön délelőtt 11 órakor tartjuk meg a kft. közgyűlését. Ígéretet kaptunk, hogy ezen részt vesznek a többségi tulajdonosok is. Addigra várhatóan számukra is teljesen átláthatóvá válik a klub helyzete. Nyilvánvalóan ennek ismeretében döntenek a jövőről.

Ugyanezeket az információkat kaptuk Köteles Zsolt, az FC Sopron ügyvezetőjétől, aki érdeklődésünkre megerősítette, hogy a felek abban maradtak: a jövő héten tartja meg a gazdasági társaság a taggyűlést.
A kérdésre, miszerint megkapta-e már a klub az élvonalbeli licenc visszavonásáról szóló határozatot, Köteles Zsolt nemmel felelt...
Kérdés: milyen lesz, lesz-e egyáltalán jövője a soproni minőségi labdarúgásnak? Most már az idő is sürget, szinte minden nap számít. Elméletileg több variáció is lehetséges:

1. Az olaszok záros határidőn belül rendezik az adósságokat (persze akkor még mindig nincs csapat, hiszen jó néhány igazolásra is szükség lenne).
2. Belátják, hogy nincs annyi pénzük, hogy fenntartsák a csapatot, s felajánlják üzletrészüket megvételre. Ez lenne talán a legjobb variáció, mert Sopronban makacsul tartja magát a hír, hogy lenne, aki befektetne az egyesületbe. Ezt egyébként csütörtökön a Kisalföld kérdésére újfent megerősítette az alpolgármester is.
3. Tőkeemelés, amellyel kisebbségi tulajdonosokká válhatnának az olaszok, de ez meglehetősen bonyolult jogi és pénzügyi tranzakció.
4. Az olaszok nem adják el tulajdonrészüket, s nem is fizetik ki az adósságokat, vagy csak késve, és kicsúsznak a határidőkből, s akkor megszűnik a csapat.

Ez utóbbi lenne a lehető legrosszabb megoldás, mert akkor hosszabb távon szűnne meg Sopronban a minőséginek nevezett foci. Egy hét múlva talán okosabbak leszünk...

Pontlevonás
Jogerősen levontak három pontot az FC Sopron csapatától. Az MLSZ hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint a fegyelmi bizottság december 11-én hozta meg  a soproniakat sújtó elsőfokú döntését, mert a klub nem rendezte  pénzügyi tartozását az MLSZ-szel. Mi- után a soproniak nem tiltakoztak és nem  törlesztették adósságukat, a fegyelmi határozat a fellebbezési  határidő lejárta után jogerőre emelkedett. A klubot a pontlevonás mellett 2008. március 31-ig az  átigazolásból is kizárták.
Olvasóink írták

  • 2. defoe 2008. január 13. 09:33
    „Tisztelt Önkormányzati vezetöség!

    Ha nem a pártérdeket helyezték volna elötérbe,/hanem a város érdekét/ akkor most lenne pénz a soproni labdarugás megmentésére.
    Igaz, akkor a Hír tv müsoridejét valami mással kellett volna kipotolni.”
  • 1. joco 2008. január 11. 17:01
    „Oké, valaki kezdje már el elölröl. A régiek nélkül.én szeretrem a játékot, de nem azt amit itt "csinálnak"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rotary-bál tizenegyedszer

Sopron - Tizenegyedik alkalommal rendeznek Rotary-bált Sopronban. A szervezet ezúttal a fogyatékkal… Tovább olvasom