Kisalföld logö

2018. 09. 21. péntek - Máté, Mirella 13°C | 27°C Még több cikk.

Fát lopott Fertőszéplakon - lebukott

Magánszemélyek hívták fel a polgármester figyelmét, hogy feltehetően illegális fakitermelés folyik Fertőszéplak önkormányzatának területén.

- Személyesen ellenőriztem a megjelölt területet és elképedve láttam a szakszerűtlen, illegális favágás eredményét. Mint ahová bomba csapott. - mondta Bozsvári István, polgármester. - A volt szeméttelep területén valaki mintegy húsz köbméter fát vágott ki, és a használható részt méterbe összerakva készült az elszállításra. Amatőr favágóra utalt, hogy a fákat majdnem egy méter magasságban döntötte ki, a gallyak pedig szanaszét hevertek. Az összerakott fát saját dolgozóinkkal beszállíttattam az önkormányzat gazdasági udvarára.

 szakszerű helyreállítást is a tolvaj fogja fizetni - mondja Bozsvári István, polgármester a kitermelés helyszínén.
A szakszerű helyreállítást is a tolvaj fogja megfizetni - mondja Bozsvári István, polgármester a kitermelés helyszínén.


A polgármester így folytatta: a rakodás közben megjelent egy izgatott férfi, aki minősíthetetlen szitkozódás közben arról beszélt, hogy neki milyen sok munkája van ebben a favágásban, és hogy képzelik ezt semmibe venni.

- Az ügy még nem zárult le, de annyi biztosnak látszik, hogy drága lesz a falopás. A bűncselekmény elkövetéséért járó büntetésen felül ugyanis az önkormányzat kártérítést fog kérni, amely a felmerült egyéb költségekkel együtt akár több százezer forint is lehet - zárta Bozsvári István.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. fatolvaj2 2010. március 28. 16:12
  „Ez a JÓEMBER nem azért lopott mert nincs pénze, egy FERTŐDI nemzetközi faipari cégnél vezető beosztásban dolgozik!!!!!!!!!!Ez szégyen és gyalázat, hogy egy ilyen másnak dirigál!!!!!!!!!!!”
 • 25. ungi 2010. március 27. 07:45
  „Erröl az egeszröl eszembe jutott egy mondas!

  Aki üveghazban ül, az ne dobalozzon kavicsokkal!”
 • 24. töprengtörp 2010. március 26. 07:49
  „Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ez volt az a terület, ahonnan - néhány évvel ezelőtt - a terület rekultivációja miatt odahordott termőföld (a Rekultív teherautóival) átutazott a polgármester telkére. A Kisalföld is foglakozott akkor az esettel. Nagyjából és időrendben a következők történtek: Minden jel arra utalt, hogy lopják a földet. Videófelvétel készült, megtörtént a feljelentés. A polgármester azzal hárította az újságírói kérdést, hogy az nem is a saját telke (azóta felépült ott a házikója, és ott él az új élettársával), és kérdezzék a történtekről a kft ügyvezetőjét, aki nem mellesleg az akkori élettársa volt. Aztán váratlanul előkerült egy pár nappal korábban keltezett szerződés (visszadátumozásra senki ne gondoljon, hisz az törvénytelen), melyből kiderült, hogy tulajdonképpen a polgármester tett szívességet a falunak és a Rekultív Kft-nek azzal, hogy befogadta a telkére ezt a földet.”
 • 23. muskátli 2010. március 26. 07:42
  „Ilyenböl nagy ügy van csinálva, de arról nem beszél senki, hogy esetleg azért lopott mert nem volt pénze a fütöanyagra! Viszont a vállakozók, politikusok mennyit lopnak, az mindegy ebben az országban. Öket nem lehet büntetni a pár millióert, milliárdért!”
 • 22. ungi 2010. március 25. 19:55
  „Hagyjuk a barna börüeket. Nekik ehhez most semmi közük! De erre a területre mar tenyleg rafert egy kis tereprendezes!”
 • 21. anno1010 2010. március 25. 15:38
  „Fióka!
  Ha a favágásért 2 évre ítélnének mindenkit akkor mennyit érdemelnének azok akik mentelmi jogukra hivatkozva bármit megtehetnek.”
 • 20. anno1010 2010. március 25. 15:29
  „Tényleg ez a legnagyobb bűn amit elkövettek??? Na és mi lesz azokkal akik milliárdokat sikkasztanak és néhány év alatt a semmiből 100 milliókra tettek szert. Szegény embert az ág is húzza, hát még azok akiknek egy kis hatalom van a kezükben. A képről ítélve a területet már rég rendbe kellet volna tenni, a favágó csak segített.”
 • 19. Jandex 2010. március 25. 13:50
  „"a rakodás közben megjelent egy izgatott férfi, aki minősíthetetlen szitkozódás közben arról beszélt, hogy neki milyen sok munkája van ebben a favágásban, és hogy képzelik ezt semmibe venni."
  "Szinesfavágó" talán?!/azok nem tudnak lehajolni!!!/ A pofám lereccsen,hogy még ő háborodott fel!!!”
 • 18. antistar 2010. március 25. 09:00
  „Ha az a fatuskó majdem 1 méter, akkor becsléseim szerint a polgármester Úr, majdnem 3 méter. :-)”
 • 17. LuciusCorneliusSullaFelix 2010. március 25. 08:32
  „Elkövető színe? Barna?C-típusra jellemző cselekmény....”
 • 16. fióka 2010. március 25. 06:35
  „2 év letöltendő gyorsított tárgyalással aztán elgondolkodnak az illetők legközelebb mert még pár év aztán tényleg nem lessz már mit kivágni és ez szól a kedves kőzútkezelőknek is mert még egyetlen egy helyen nem láttam volna az út mentén kivágott fákat pótolják pedig erre törvény kötelezi.”
 • 15. rafael 2010. március 24. 20:09
  „jol tették...lopják csak fát...hamár a hátrányos helyzetüeken nem segitenek!!!!”
 • 14. gall 2010. március 24. 19:55
  „a bozsvári csak szerepelni akar...mint gyerekek az óvodában.és az óviban a gyerekek nem lopnak !!!”
 • 13. adlerzsigabá 2010. március 24. 19:25
  „arrabonem!

  Bocsánat a kifejezésért, de halálra röhögtem magam! :-)))”
 • 12. dzsi 2010. március 24. 18:52
  „És igen...kilehet használni az alkalmat arra,hogy egy palimadárral a területet rendberakassák..erre büszke lehet a mitulátbáti..”
 • 11. dzsi 2010. március 24. 17:44
  „Roben

  Nem a favágástól fogunk elsivatagosodni...
  Nézz utána mi az a golf áramlat!
  A mai modern világban,annyi a csóró ember hogy sajnos erre is képesek...vagyis szükséges hogy az otthonukban meleg legyen...”
 • 10. Roben 2010. március 24. 15:46
  „Dzsi!A fa ápol és eltakar...Egy ronda iparterületet legalább zölddé tesz.Én sajálom őket:(Mindenhol csak bántják őket. A 40 fokos melegben meg mindenki csak sir, hogy miért nincs árnyék. Hát ezért mert a legtöbben,itt Győrben is meggondolás nélkül kivágják a házuk elől a fákat. Miért ilyen jo pusztitani?Ja? A fa már nem fér bele a mi kis modern világunkba?!Ezért fogunk hamarosan teljesen elsivatagosodni.”
 • 9. polgar79 2010. március 24. 15:30
  „Ez nem tudom miért akkora hír.Ahol én lakom a térségünkben az erdészet engedélyével a megmaradt fákat össze lehet szedni és bizonyos összegért hazahozni.Rendszeresen ellopják a fát amit összeraktunk és az erdészet fáját is ellopják.Idén ha 100-200m3 fát nem loptak el csak a megmaradt összegyűjtött fákból akkor semennyit.Ja és hasonlóan kivagdosnak még hozzá fákat a tolvajok.Semmi nem történik mert talán már 10 éve ez a helyzet.”
 • 8. makacs 2010. március 24. 15:05
  „Kártérítés , büntetés? Áh ,nem megy az olyan könnyen, Magyarországon vagyunk kérem. Itt a tolvajnak van több joga.”
 • 7. hkrisztina44 2010. március 24. 14:06
  „Tisztálkodni és kinézni valahogy.......közszereplők......Katasztrófa.....Hát komolyan ez a nap híre! :) Azt nem írják le, hogy a "közszereplő" mit csent? Hajrá függetlenek!”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gábor és Áhim: megszülettek az Ágota ikrek

Megszülettek a decemberben váratlanul elhunyt Ágota Gábor egykori soproni alpolgármester ikrei.… Tovább olvasom