Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 20°C Még több cikk.

Faragó Sándor - A rektor kutatásaira alapoznak az NYME-n

A Magyar Érdemrend középkeresztjét (polgári tagozat) vehette át nemzeti ünnepünk alkalmából prof. dr. Faragó Sándor egyetemi tanár, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora.

A vadgazdálkodás és a természetvédelem területén elért kiemelkedő, nemzetközileg is elismert egyetemi oktatói munkája, kutatási eredményei és publikációs tevékenysége elismeréseként vehette át prof. dr. Faragó Sándor Áder Jánosköztársasági elnöktől a kitüntetést.

A Magyar Vadász Enciklopédia és számos más, de ugyancsak e szakterülethez kapcsolódó kötet – köztük tankönyvek – írása, szerkesztése, két tudományos folyóirat alapítása és szerkesztése fűződik a nevéhez. Közel négy évtizedes kutató- és oktatói munkássága nemcsak idehaza vívott ki rangot a Nyugat-magyarországi Egyetemnek, hanem határainkon túlon is.

Prof. dr. Faragó Sándor 35 éves egyetemi oktatói-kutatói-vezetői munkája érdemrendet ért. Fotó: Nyikos Péter
Prof. dr. Faragó Sándor 35 éves egyetemi oktatói-kutatói-vezetői munkája érdemrendet ért. Fotó: Nyikos Péter


– A mostani kitüntetést harmincöt éves egyetemi oktatói-kutatói-vezetői tevékenységem elismerésének érzem – nyilatkozta a Kisalföldnek prof. dr. Faragó Sándor. – Annak idején Kőhalmy Tamás professzor hívott az egyetemre, ő a nagyvad, míg én a vízimadarak és az apróvad kutatását végeztem. Szakmai hitvallásom, hogy csak a tartamos, több évtizeden át tartó vizsgálatok hozhatnak megbízható eredményeket.

A folyamatos munkák összegzését nemcsak könyvekben, hanem az intézet saját kiadványaiban, valamint sok más hazai és nemzetközi szakmai folyóiratban publikáltam. Eredményeink, megállapításaink részét képezik a Brüsszelnek küldött országjelentéseknek a természetvédelem témakörében, s alapjai a hazai vadászati és természetvédelmi jogi szabályozásnak is.

  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékünnepség a börtönben - Erdő Péter is misézett és koszorúzott - fotó

– Mindszentyt a hit és az imádság vezette, de mindig figyelt a körülötte élőkre is – foglalta össze elődjéről véleményét Erdő Péter bíboros Sopronkőhidán. Tovább olvasom