Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Faipari kiállítás(ok): szünetel a per

Sopron - Az X-Meditor Kft. védjegybitorlás miatt perelte be az innoLignum Sopron szervezőit, a fővárosi bíróság azonban felfüggesztette az eljárást. A soproni szakvásárt ettől függetlenül szeptemberben megtartják.
A Ligno Novum Wood Tech Asztalos-, Faipari és Erdészeti Szakkiállítást szervező győri cég 2007-ben úgy döntött, hogy a rendezvényt elviszik a városból és Budapesten tartják meg. A Nyugat-magyarországi Egyetem, az Országos Erdészeti Egyesület, a Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara, a Sopron Holding Zrt. és az önkormányzat ezért úgy döntött, hogy innoLignum Sopron néven egy új szakvásárt indítanak. A rendezvényt először tavaly rendezték meg.

A budapesti szakkiállítás jogait birtokló győri X-Meditor Kft. azonban úgy ítélte meg, hogy a két rendezvény neve, tehát a Ligno Novum Wood Tech és az innoLignum Sopron könnyen összetéveszthető, ezért védjegybitorlás miatt bírósági eljárást indított a soproni rendezvény szervezői ellen.

– Tizenhét éven át Sopron adott otthont a faipari és erdészeti rendezvénynek. Ezért tisztességtelennek tartjuk, hogy a város ehhez hasonló néven szervezett egy másik szakrendezvényt. Véleményünk szerint így jogosulatlan előnyre tettek szert – mondta el a Kisalföldnek dr. Szalma Miklós, az X-Meditor Kft. jogi képviselője.

A Fővárosi Bíróság a napokban megtartott tárgyaláson úgy határozott, felfüggeszti a pert. Ennek oka, hogy a Sopron Holding Zrt. tavaly elindította az innoLignum Sopron védjegyeztetési eljárását.

A bíróság tehát megvárja, miként zárul le a folyamat. Amennyiben engedélyezik a név bejegyzését, akkor a per okafogyottá válik,
azaz a névhasználat jogszerű. Ellenkező esetben újabb tárgyalás lesz.


Idén is lesz vásár

A második innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásárt és rendezvénysorozatot idén szeptemberben tartják meg az arénában. A Ligno Novum Wood Tech rendezvényt pedig kétévente szervezik meg; legközelebb 2010 júniusában Budapesten.

Olvasóink írták

  • 2. FREDDY/S 2009. április 29. 17:03
    „Lehet egy kiállításnak magyar megfelelőt is adni, mert akkor egyszerűbben hangzik, de Sopron az Sopron marad, és a kiállítók tudták és tudják, hogy hol célszerű kiállítani, bár ahhoz sok esetben a megfelelő hozzáértő szakértelmet sem szabad eltéveszteni, nemde...”
  • 1. DrAtilla 2009. április 29. 07:59
    „Az ügyvéd elfelejtette azt a tényt megemlíteni, hogy 17 éven át nem az X Meditor Kft szervezte a Ligno Novumot, ők csak megvásárolták a jogát eleve azzal a céllal, hogy Sopronból elvigyék. Ezek után érthető a hazai erdészeti és faipari oktatás fellegvárának tekinthető város reagálása, hogy ne szakadjon meg a hagyomány, és Sopron se meradjon szakvásár nélkül. A névről még annyit, latin kifejezést bárki használhat, a fa pedig latinul "lignnum", tehát szó nincs név bitorlásról, mint ahogy a keszekusza gondolataiba mint utolsó mentőövbe kapaszkodó X Meditor Kft álllítja. Aki kiállító volt tavaly a budapesti vásáron, tudja, hogy elég nagy bukás volt, mert Pesten nincs múltja ennek a vásárnak. Az X Meditor tehát a bukás miatt pereskedik, kiváncsi vagyok mi lett volna, ha bejött volna nekik a pesti vásár, akkor is pereskednének?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A drog ellen futott Sopronban is a maraton

Kapuvárról Sopronba érkezett vasárnap a Drogmentes Magyarországért Maraton mezőnye, akik innen a Vas… Tovább olvasom