Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Ezeregyszáz facsemetét ültetnek

Ezeregyszáz facsemetével gazdagodik a Jereván-lakótelep növényvilága, amennyiben kedvezően bírálják el a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumban a soproni önkormányzat őshonos fásításra irányuló pályázatát.
– A kiírás szerint három hónapon belül bírálják el a pályázatokat – mondta Kuti Krisztián, a városüzemeltetési iroda munkatársa. – Így ha elnyerjük a támogatást és enyhe telünk lesz, akár már november végén megindulhat a facsemeték elültetése a Jereván-lakótelepen.
A helyszínt több szempont alapján választották ki a szakemberek.

Mivel őshonos fafajták telepítését célozta a kiírás, ezért többek között kocsányos tölgyben, erdeifenyőben, kislevelűhársban és mogyoróbokrokban gondolkodhattak. Ezek viszont érzékenyek az utak téli sózására, tehát csak kevésbé forgalmas területre ajánlott a telepítésük.

– A tervek szerint nagy részük a Jereván-lakótelep északnyugati végére, a Makó utca környékére kerülne, míg a Kodály téren egy kisebb fasor létesülne – tájékoztatta lapunkat Kuti Krisztián, aki hozzátette: az elbíráláskor előnyt élveznek azok a városok, melyeknek van környezetvédelmi programja. A soproni önkormányzat már csak azért is bizakodó, mert pályázatához ezt is csatolta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három hónaposra nyúlt a négyhetes munka

Sopronban nagy a felzúdulás a Gyóni utcában: a július végi befejezéssel ígért panelkorszerűsítési… Tovább olvasom