Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Évfordulós kultúrcsoport

Und - Ünnepi műsort rendez megalakulása 35. évfordulója alkalmából az undi Veseli Gradiscansi Kultúregyesület szombaton fél 5-kor a kultúrházban. Külföldi delegációk is ellátogatnak hozzájuk.

– Jó érzéssel tölt el bennünket, hogy az alig 320 lelket számláló Undon hatvanan tagjai a 35 éve alakult Veseli Gradiscansi Kultúregyesületnek – fogalmazott Koloszár István, a néptánccsoport vezetője és koreográfusa.

– A horvát kultúra, nyelv és a hagyományok őrzésére, ápolására törekszünk. Bár a faluban nincs óvoda és iskola, mégis, a jelentkezések eredményeképpen sikerül működtetnünk ovis és iskolás tánccsoportot a felnőttek kara mellett. Balogh Tiborné a tamburaegyüttesek vezetője, az ünnepi műsorban mind a felnőtt, mind az utánpótlás tamburások szerepelnek. Az egyesület magyarországi bunyevác táncokkal lepi meg közönségét, ehhez a tánckar bunyevác népviseletet szerzett be, most lesz az új öltözet bemutatása. Emellett az undi lakodalmas és az undi aratási népszokások is pódiumra kerülnek.

Koloszár István hozzátette: széles nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik a Veseli Gradiscansi. Így a jubileumi eseményre Ausztriából, Szlovákiából, Szerbiából, Szlavóniából és még a horvát fővárosból, Zágrábból is várnak delegációkat. Az ünnepi műsor egyik díszvendége a horvát nagykövetség kultúrattaséja lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mise és szemétszedés

Sopron - Az önkénteseket szemétszedésre, takarításra várják a szervezők, akik közös misén és… Tovább olvasom