Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Erdélyi Bál Sopronban

Hamarosan újra megrendezik az immár hagyományossá vált Erdélyi Bált Sopronban. Ezúttal február 20-án szombaton 19 órára várják a vendégeket a Tercia Hubertusz étterembe.
A rendezvény szervezője a Soproni Erdélyi Kör, amelynek tagjai immár 18. alkalommal hirdetik meg a környék egyik legnépszerűbb mulatságát. Az idei bál is színvonalas programot tartogat, hiszen a Sipos Ferenc vezette Sopron Néptáncegyüttes vajdaszentiványi (Székely Mezőség) és mérai (Kalotaszeg) táncokat mutat be a nagyérdeműnek és fellép Wéber Iréna népdalénekes is.

A vendégek a Continental Band zenéjére rophatják és lesz tombolasorsolás is, melyen értékes nyeremények találnak gazdára.

A rendezvény bevételét az Erdélyi Ház fenntartására és működtetésére fordítják a szervezők, akik arra törekszenek, hogy ne szakadjanak el erdélyi gyökereiktől, éreztessék az emberekkel hagyományaik fontosságát, szépségét és segítsenek abban, hogy a fiatalok tanulják meg értékelni és továbbvinni azokat. Nem céljuk az elszigetelődés, bárkit szívesen maguk közé fogadnak.

A szervezőkről:
A Soproni Erdélyi Kör létrehozásának gondolata a városban már korábban letelepedett erdélyi értelmiség fejében született meg 1989-ben, amikor a Ceaucescu-terror elől menekülők első hulláma a várost is elérte.

Kezdetben segítették a zöldhatáron át nincstelenül érkező erdélyi menekülteknek szállást, munkahelyet keresni, a gyermekek taníttatását megoldani, a hivatalos ügyintézéshez útmutatást adtak, és támaszt nyújtottak az otthon maradottaknak. A Soproni Erdélyi Kör találkozóit előadások, vetítések teszik érdekessé.

A hazalátogatások tapasztalatait összegyűjtve az Erdélyi Kör tagsága arra a következtetésre jutott, hogy Erdélyben a gazdasági élet beindulásának a szemlélet megváltozása mellett főleg pénzügyi akadályai vannak. E felismerés eredményeképpen 1993-ban létrehozták az Orbán Balázs Alapítványt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ízutazással bővült a programpaletta

A nadrágszíjat a Pro Kultúra Nonprofit Kft.-nek is meg kellett húznia, de a hagyományos… Tovább olvasom