Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Enyhült a szigor a szakképzés körül

Sopron - A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara minden fórumot megragadott arra, hogy tiltakozzon a szakképzéssel kapcsolatos megszorítások ellen. Törekvésüket siker koronázta.

Horváth Vilmos, a soproni kereskedelmi és iparkamara elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy az összehangolt fellépés eredményeként a parlament új törvényében megszavazta a szakképzési megszorító csomag lényeges elemeinek törlését vagy enyhítését. Visszaállították például az oktatók díjazásának elszámolhatóságát, a tanulók ösztöndíja is az eredeti törvényben foglaltak szerint adható. Új elem, hogy a diákok számára biztosított munkaruha, védőeszköz, étkezés a jogszabály alapján a szakképzési hozzájárulás terhére elszámolható.

– A hírről tájékoztattuk a velünk kapcsolatban álló vállalkozásokat, hiszen Sopronban is 449 tanulószerződés van, ezek léte forgott veszélyben – folytatta a kamarai elnök. – Bízunk abban, hogy a cégvezetők a tanulók fogadásával továbbra is segítik a szakképzést. A kamarák nyomására újra egy előkészítetlen törvényt kellett visszavonnia a parlamentnek, ami a mi részünkről akár sikernek is elkönyvelhető, mégsem tekintjük annak.
Az időnket és az energiánkat szívesebben töltenénk hasznos munkával, például azzal, hogyan segítjük régiónkat a válságból való kilábalásban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százezer forintot fizetett a 13 millió reményében

Sopron - A hiszékenység vámszedői akcióba léptek: százezer forintot kértek a ˝kisorsolt… Tovább olvasom