Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Elnökké választották dr. Brenner Kolomant

Sopron–Knivsberg - A dél-dániai Knivsbergben tartotta 17. ülését az Európai Népcsoportok Föderalisztikus Uniójának (FUEV) német munkacsoportja, ahol dr. Brenner Kolomant, a soproni és az országos német nemzetiségi önkormányzat tagját, az ELTE dékáni megbízottját elnökké választották.
Dr. Christoph Bergner, a Német Szövetségi Belügyminisztérium német kisebbségekért felelős államtitkára az ülésen rámutatott arra, hogy Németország továbbra is felelősséget érez a német kisebbségekért szerte Európában, de különösen a volt Szovjetunió területén. A knivsbergi fórumon megalkották a 23 államban élő német kisebbségek közös internetes honlapjának koncepcióját is, amely előreláthatóan 2008 januárjától lesz online olvasható. Mint azt dr. Brenner Koloman kifejtette, a közös honlap egy olyan első lépés a német munkacsoport még szorosabb együttműködése érdekében, amely a régi és új EU-tagállamokban, valamint a volt szovjet területeken élő német nemzetiségi közösségek érdekeit és kölcsönös szolidaritását is erősíti.

Dr. Christoph Bergner német szövetségi államtitkár (balra) gratulál dr. Brenner Kolomannak, akit a FUEV német munkacsoportjának elnökévé választottak.

A FUEV közel 90 európai autochton nemzetiségi közösség érdekeit képviseli, és a legnagyobb nem kormányzati szervezet, amely az ENSZ-ben és az Európa Tanácsban konzultatív szerepet játszik kisebbségi ügyekben. Tagjai például a magyarországi németek, szlovákok vagy románok, de az RMDSZ avagy a dél-tiroli német anyanyelvű közösség is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsolton segített az őssejtkezelés

Fertőszéplak - Most már bizonyos, hogy javulást hozott a fertőszéplaki Endrei Zsolt számára a… Tovább olvasom