Kisalföld logö

2018. 09. 22. szombat - Móric 14°C | 25°C Még több cikk.

Elkezdték a csatornázást a Várkerületen

Sopron - Újabb munkát kezdett a Betonút Zrt. a Várkerületen, ahol az úgynevezett nyomott szennyvíz-gerincvezetéket építik. Kellemetlenségekre számíthatnak a Várkerületen élők, forgalomkorlátozásra az autósok és a gyalogosok.
Újabb szakaszához ért a csatornarekonstrukció.
Az építkezés látványos lesz, a kivitelezők ígérik, igyekeznek gyorsan és eredményesen befejezni a munkát.

– A Kisvárkerületen, a bank épülete előtt három vezetékszakaszon dolgozunk. Legalább öt méter mély aknákat ásunk, s a meglévő, üzemelő részeket kötjük rá a városi rendszerre. Igazi, nagy feladat ez számunkra, és sajnos nem megy másképp, néhol kisebb kellemetlenségeket is okozunk majd – nyilatkozta a Kisalföldnek Csejtei Imre projektmenedzser, aki szerint itt 8–10 nap alatt végeznek a munkákkal, persze csak ha nem jönnek közbe váratlan nehézségek. Számítani kell a zaj és a felfordulás mellett némi kellemetlen szagra is, és szinte a teljes Várkerületre és a belváros forgalmára kiható korlátozásokra. Az útszegély mellett rövidesen megkezdik a szennyvíznyomó vezetékek fektetését a Várkerület 13. és 23. közötti szakaszon, valamint a 25. és a 37. szám között is.

A Várkerület egy része munkaterületté válik a csatornázás miatt. Fotó: Magasi Dávid

Mindkét helyen át kell majd vágniuk a Várkerületet, hogy a vezetékeket a gyűjtőaknákba köthessék. Ezt a munkát a tervek szerint éjszaka végzik majd, amikor sokkal kisebb a forgalom.

A Kisvárkerületen, a bank előtt teljes mértékben munkaterületté válik az út és a járda, itt nem lehet az elkövetkezendő napokban közlekedni. Az Ikvahíd utcával szemközt, azaz a Mária-szobornál útszűkületre kell az autósoknak számítaniuk. Dolgozni fognak a járdák egy részén is, így minden közlekedő számára fontossá válik az óvatosság és a tolerancia. Különösképpen, hogy a munkálatok ideje alatt a Várkerületen mindkét irányban sárgán villognak a közlekedési lámpák. Ezen a szakaszon három hétig kell számítanunk a nehézségekre – mondja a projektmenedzser.

Tizenöt várkerületi kapualjba is „beköltöznek" a Betonút Zrt. szakemberei, hiszen szerelvényaknákat kell kialakítaniuk.

Olvasóink írták

  • 1. Hozzászóló 2008. március 06. 12:15
    „Aki ilyen béna, ferde fényképet képes csak csinálni, az minek írja ki a nevét a fotó alá?! Először megijedtem, hogy szegény jómunkásemberek mindjárt belecsúsznak a munkagödörbe, de aztán rájöttem, hogy csak a fotós tehetségtelen. Nem baj ez, legalább könnyen beolvad az újságírók közé.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsófinak is gyűjtik az aprópénzt

Sopron - Schőberl Zsófi második kínai őssejtkezelésére több mint húsz helyen gyűjtik az egy- és… Tovább olvasom