Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Elkészült az első GYSEV FLIRT motorvonat - fotók

A hatósági engedély birtokában a GYSEV a vonatot a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vonalon állítja üzembe.

Elkészült az első zöld-sárga GYSEV-es FLIRT motorvonat. A múlt héten sikeresen lezajlott a jármű átvételi állópróbája a Stadler lengyelországi gyárában, így a terveknek megfelelően még ez év decemberében forgalomba állhat a GYSEV Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vonalán a vadonatúj zöld-sárga motorvonat.

Ezzel még gyorsabb és még biztonságosabb lesz az utazás a nemrégiben 110 kilométeres hosszban teljes egészében felújított pályán. Az első motorvonatot ennek a szerződésnek a keretében még három jármű követi. A vasúttársaság összesen 10 új FLIRT vonattal bővíti eszközparkját, ugyanis egy idén aláírt szerződés értelmében további 6 vonatot rendelt még a Stadlertől.

Elkészült az első GYSEV FLIRT motorvonat


Az átvételi állópróbát követően várhatóan már a jövő héten megérkezik az első szerelvény a magyar határra Siedlicéből. A Stadler Rail Csoport lengyelországi üzemében az összes szükséges berendezéssel felszerelték a szolnoki gyárban készült 30 tonnás fényezett szekrényvázakat, amelyeket tavasszal szállítottak ki Magyarországról.

A motorvonat annak a négydarabos flottának az első járműve, amelyről a GYSEV és a Stadler még 2012 áprilisában írt alá szállítási szerződést. A határról a jármű egyenesen Pusztaszabolcsra, a Stadler karbantartó központjába érkezik, ahol megtörténik a vonat üzembehelyezése.

A forgalomba állást megelőzik az ilyenkor szokásos szigorú műszaki és hatósági ellenőrzések. A Nemzeti Közlekedési Hatóság az átvételi próbát várhatóan a Győr–hegyeshalmi vasútvonalon hajtja végre. A sikeres átvételt követően a hatóság kiadja a GYSEV-nek a forgalomba álláshoz szükséges üzemeltetési engedélyt.

A hatósági engedély birtokában a GYSEV a vonatot a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vonalon állítja üzembe; az utasok várhatóan már ez év végén találkozhatnak az első új FLIRT-tel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét földrengés volt Ausztriában, a határszélen

A seismology.hu adatai szerint Ausztria keleti részén 2,7-es erősségű földrengés történt vasárnap.… Tovább olvasom