Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Elkészülhet az undi szolgáltató központ

Mintegy 37 millió forintból újulhat meg az egykori iskolaépület Undon, amelyben közösségi szolgáltató központot alakítanak ki.

A kistelepülés számos egyéb fejlesztésre is pályázott.

A mintegy háromszázötven lelkes Undon tavaly szeptemberben szűnt meg az általános iskola és az óvoda, az üresen maradt épületbe pedig szolgáltató központot álmodott meg az önkormányzat. Ennek megvalósítására 37,5 millió forintot nyert a település a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal pályázatán.

˝Integrált közösségi szolgáltatótér létrehozására pályáztunk, sikeresen. Kizárólag az áfa merül fel önerőként, persze ez sem kis terhet jelent, de örömmel vállaljuk˝ – mondta Guzmits Ferenc polgármester. ˝Az iskola épülete régi, ezért teljes felújításra szorul. Az alapoktól a tetőig rendbe tesszük, amire önerőből nem lett volna esélyünk. A pályázat nélkül az enyészeté lett volna az épület, a terveket látva pedig azt mondhatom, szebb lesz, mint új korában.˝

A szolgáltató központban kapnak helyet az egészségügyi szolgáltatások, a könyvtár és az eMagyarország pont. A jövőben itt tarthatják meg a helyi tanfolyamokat és a civil szervezetek is otthonra lelhetnek.

˝A külső és belső felújítást is tartalmazza a nyertes pályázat, emellett három évig működtetési támogatást is kapunk. Jelenleg a közbeszerzést készítjük elő, bízunk benne, hogy kora tavasszal már neki tudunk látni a belső munkálatoknak. A sportpálya felújítása, szabadidőközpont, park és faluközpont kialakítása is szerepel a terveink között˝ – tette hozzá Guzmits Ferenc.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kulturális orgazmus Hegykőn és Sárváron

Véget ért a hegykői Tízforrás Fesztivál, valamint a sárvári Nádasdy Történelmi Fesztivál. Rövid… Tovább olvasom