Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Élet a kulisszák mögött: hatalmas sikerű nyílt nap - fotók

Mintegy ezren látogattak el a Soproni Petőfi Színház hatalmas sikerű nyílt napjára szombaton.


A közönség kora estig remekül szórakozott a teátrumban, a legnépszerűbb program a kulisszajárás volt, több csoportban vágtak neki kicsi és nagyok a minitúráknak, hogy felfedezzék a függöny mögötti világot.

Már a délutáni meghirdetett nyílt próbára majdnem megtelt a színházterem.

Katona Imre rendező vezetésével a nézők bepillantást nyerhettek abba, hogyan készül az évad első bemutatója, a Két úr szolgája című komédia. A közönség nagyon jól szórakozott a próbán, amelyen láthatták az alkotás és a színházteremtés milyen aprólékos és nagy koncentrációt igénylő munkával jár.

Élet a kulisszák mögött. Fotó: Torma Sándor


Amint véget ért ez a kis bemutató, a családok legnagyobb örömére a Kossuth-díjas Huzella Péter vette a kezébe a gitárját, gyermekműsora nagy sikerrel ért véget, csakúgy, mint a Szamártestamentum című mulattató játék. A Magyar Dráma Napjának tiszteletére zenés, vidám felolvasó színpadi shown vehettek részt az érdeklődők, a Karinthy Frigyes írásaiból készült összeállítást hallgatva sokaknak eszébe juthattak a népszerű magyar író legendás novellái, versei, karcolatai és humoreszkjei.

A zsúfolásig megtelt színházteremben hatalmas ováció mellett zúgó
vastapsot kapott Bonyár Juditék Edith Piaf sanzonműsora, csakúgy, mint a soproni színház tánctagozatának rövid bemutatója a Csillagok szárnyán című produkcióból.

Papp Gyula, a P. Mobil, a Dinamit, a Mini és a Skorpió együttes billentyűse pedig rendhagyó zenei utazásra hívta a nézőket.

A programok mellett a társulat tagjai zsíros kenyérrel, a Bormarketing
Műhely pedig nedűkkel kínálta a közönséget, akik nagy örömmel fedezték fel a kulisszák mögötti világot, bepillanthattak a jelmeztárba, a technikai
helyiségekbe, pincétől a padlásig bejárhatták a teátrum zegét- zugát.

Pataki András a színház igazgatója a rendkívüli sikert hozó rendezvény
zárása után elmondta: őt is meglepte, hogy ilyen sokan jöttek el erre az
eseményre, nagyon örül annak, hogy a soproni közönség így érdeklődik a
színház és a társulat munkája iránt. Ezért azt a nyitottságot, amelyet
eddig is képviselt az intézmény a településen a jövőben is szeretnék
megtartani, sőt, még ennél is jobban szélesíteni.

Előzmény:

A Petőfi Színház szombati nyílt napjára érkezők bepillanthatnak Carlo Goldoni Két úr szolgája című komédiájának próbájába. A Goldoni-darab lesz az évad első bemutatója október 5-én, a rendező Katona Imre. A nézőket a színház szakemberei elkalauzolják a jelmeztárba és a technikai helyiségekbe, megmutatva a kulisszák mögötti világot. Délután két órakora a Kossuth-díjas Huzella Péter Garabonciás Péter című gyermekműsora látható, három órakor pedig a Szamártestamentum című mulattató játék tekinthető meg. A színészek saját készítésű zsíros kenyérrel kedveskednek a nézőknek, mellé a Bormarketing Műhely finom borokat kínál. Utazás Karinthyába címmel zenés felolvasó színpadi show lesz öt órakor, hatkor pedig Bonyár Judit sanzonműsora látható Edith Piaf dalaiból. A nap zárásaként hét órakor Papp Gyula, a magyar rockzenei élet kiemelkedő billentyűse rendhagyó zenetörténeti utazásra invitálja a közönséget.
Képalá: A nyílt napon Carlo Goldoni Két úr szolgája című komédiájának próbájába is bepillanthatnak az érdeklődők.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hegykőn már műfüves pályán is focizhatnak - fotók

Elkészült, s már birtokba is vették a labdarúgók a hegykői műfüves pályát. TAO-s támogatás mellett,… Tovább olvasom