Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 12°C Még több cikk.

Eladható a hotel

Kedden ismét a Hotel Rózsadomb eladásával kapcsolatos szerződés kiegészítéséről tárgyaltak a soproni képviselők. Az előzetes jelzéseknek megfelelően zárt ülésen mérlegelték a testület tagjai, hogy vállalják-e azt a kockázatot, amelyet a Hotel Rózsadomb vevőjének újabb szerződés kiegészítése jelent.

Miután az adásvételt finanszírozó bank pontosítási igényei teljesültek, az újabb szerződésmódosítást is jóváhagyta a testület. Ennek tartalmát azonban a vevő kérésére egyelőre szigorú üzleti titokként kezelik. A szavazáskor tizennégyen adták voksukat a módosított szerződés aláírásához, míg ketten nemet mondtak. Így a többség döntése értelmében minden akadály elhárult a budapesti Hotel Rózsadomb elidegenítése elől.

Mint ahogyan azt dr. Gimesi Szabolcs polgármester, a rendkívüli közgyűlés összehívója nyilatkozta, soha ilyen közel nem volt még az önkormányzat az ügy lezárásához.
A zárt ülést az indokolta, hogy a vevő az adásvételi szerződés tartalmát üzleti titoknak minősítette, így az ő hozzájárulása szükséges nyilvános ülés tartásához – közölte dr. Szekeres Csaba, az RDMB Kft. felügyelőbizottsága tagja.

– Erre pedig a vevőnek lehetősége van, így jogszabályba ütköző lenne, ha akár a leendő vevő kiléte, akár a szerződés egyéb részletei napvilágot látnának.
Az adásvételi szerződést azonban még nem írta alá a vevő. Mint azt lapunk is megírta, a leendő vevő a szerződést szerette volna kiegészíteni, az ezzel kapcsolatos előterjesztés július 3-án került a képviselők elé.


 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentsük, amíg menthető!

Három környezetvédő szakember több hónapos munkával elkészítette a Lövérek természeti értékeit… Tovább olvasom