Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Egész évben segítenek a soproni és környéki rászorulóknak

A Soproni Önzetlen Szolgálat évek óta segíti a városban és a környéken élő rászorulókat. Rendszeresen szerveznek nagyobb akciókat, meleg ételt, tartós élelmiszert, ruhát osztanak.

– Nemcsak ünnepekkor, egész évben gondolunk a hajléktalanokra, rászorulókra. Tavaly például segítettünk egy családnak az újrakezdésben, nekik teljesen kiégett a lakásuk. Többekkel folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, ők akkor is hozzánk fordulnak, ha például az iskolakezdéshez a gyermeküknek nem tudják megvenni a szükséges eszközöket, vagy nem kerül elég étel az asztalra.

Olyan árvák, fogyatékkal élők sorsát is követjük, akik felnőttként is támogatásra szorulnak mert nincsenek meg az életvezetéshez szükséges tapasztalataik – részletezte Márkus Barbara, a szervezet vezetője, aki hosszú évek óta szívén viseli a rászorulók sorsát.

Márkus Barbara hosszú évek óta szívén viseli a rászorulók sorsát.
Márkus Barbara hosszú évek óta szívén viseli a rászorulók sorsát.

Mint mondta, korábban sokszor megviselte mások elesettsége, idő kellett hozzá míg rájött, csak úgy tud sorsukon javítani, ha erős marad és maga is segít.

A Soproni Önzetlen Szolgálatnak hét, nyolc állandó önkéntese van, s alkalmanként további segítők csatlakoznak hozzájuk. – Sajnos egyre többen kerülnek nehéz körülmények közé, de szerencsére azok száma is növekszik, akik segíteni szeretnének. Van, hogy olyanok jótékonykodnak, akik maguk is kevésbé állnak jól anyagilag – fogalmazott Márkus Barbara, aki hálás az évek óta kitartó önkénteseknek, s mindannyiuk nevében azoknak, akik adományoznak, segítik munkájukat.

Olvasóink írták

  • 2. SC 2012. január 10. 20:00
    „Öröm veletek dolgozni,még ha nem is tudok ott lenni minden alkalommal!”
  • 1. bgabri 2012. január 09. 18:42
    „az ilyen osztást miért nem lehet előre tudni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helytörténeti évfordulók: Milyen jeles események köthetőek Sopronhoz?

Blogunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük, milyen jeles soproni események köthetőek az… Tovább olvasom