Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Diplomát osztottak Sopronban

Sopron - Mintegy ezer hallgató tett záróvizsgát a Nyugat-magyarországi Egyetem négy soproni karán. A tegnapi tanévzárón elhangzott: fejlesztésre 14 milliárd forintot fordíthatott az intézmény.
A Nyugat-magyarországi Egyetem központi tanévzáró és a közgazdaság-tudományi kar diplomaosztó ünnepségét tartották tegnap Sopronban. A négy soproni karon 985 végzős hallgató tett záróvizsgát. Közülük több mint hatszázan vehetik majd át az elkövetkezendő napokban diplomájukat.


A doktori képzés hat iskolájában 49 új doktort avathattak, továbbá 17-en szereztek habil fokozatot. Az országos tanulmányi versenyen több mint 30 hallgató végezett dobogós helyen, illetve kapott különdíjat. Az egyetem díszdoktora Oláh György vegyészprofesszor lett, Schmidt Jánost a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagjává választották.

– Mozgalmas év áll mögöttünk, idén egyesült a Nyugat-magyarországi Egyetem a szombathelyi Berzsenyi Dániel-főiskolával – mondta el ünnepi beszédében dr. Faragó Sándor rektor. – Így intézményünk tíz karral, 18.000 hallgatóval az ország hatodik legnagyobb egyeteme. A vasi megyeszékhelyen az összevonás következtében megalakulhatott a Savaria Egyetemi Központ. Örömteli számunkra, hogy megkaptuk a legmagasabb, A fokozatú akkreditációs besorolást, azaz a jövőben is egyetemként működhetünk tovább. Az elmúlt években huszonkettő nagyberuházás indulhatott el, összesen tizennégymilliárd forint értékben.

Ennek keretében átadtuk a győri négycsillagos Hotel Famulus tanszállót, Sopronban régi és új kollégiumokat, Mosonmagyaróváron felújításra került a Várpince, Székesfehérváron pedig létrejöhetett a Geoinformatikai Egyetemi Tudásközpont. Nyitottunk a média felé, így közreműködtünk a Kisalföld Gyermekegyetem megrendezésében, ősztől hasonló formában a tartjuk meg a nyugdíjasegyetemet, közel négyszázezer példányban készült el a felvételi tájékoztatónk, valamit újító szándékkal felvételi roadshow-t tartottuk.

Az ünnepi tanácsülés után a közgazdaság-tudományi kar 102 végzős hallgatója vehette át diplomáját. Fotó: Magasi Dávid
Az ünnepi tanácsülés után a közgazdaság-tudományi kar 102 végzős hallgatója vehette át diplomáját. Fotó: Magasi Dávid

Faragó Sándor kiemelte, az egyetem több mint háromszázötven külföldi intézménnyel van kapcsolatban. A jövőben kelet felé nyitnak, felvették a kapcsolatot egyebek mellett kínai, kazahsztáni, egyiptomi, dél-koreai, valamint dél-afrikai egyetemekkel is.

Az ünnepi tanácsülés után a közgazdaság-tudományi kar 102 végzős hallgatója vehette át diplomáját. Igaz, 192-en tettek záróvizsgát, de sokuknak nincs meg a megfelelő szintű nyelvvizsgájuk, így az oklevelet még nem kaphatják meg.


További diplomaosztók

A mások három soproni karon az elkövetkezendő napokban tartják meg a diplomaosztó ünnepséget. A faipari mérnöki karon minderre június 25-én, szerdán 11 óra kezdettel a közgazdaság-tudományi kar aulájában kerül sor. Az erdőmérnöki kar végzősei június 27-én 14 órától ugyanezen a helyszínen vehetik át a diplomájukat. A Benedek Elek pedagógiai karon az ünnepséget 26-án 10 órától a Liszt-központban tartják meg.

Olvasóink írták

 • 11. NYME Diplomás 2008. július 02. 09:11
  „Diploma után: ki tud a legjobban elhelyezkedni?

  A diplomás pályakezdők többsége hamar el tud helyezkedni, bár a műszaki végzettségűeknek most jobbak az esélyeik, mint a gazdasági szakok végzőseinek - írja a Világgazdaság.

  A legjobb helyzetben az informatikusok vannak, akiknél az átlagos kezdőkereset bruttó 258 ezer forint. A frissen végzett villamosmérnökök 230 ezer, a marketingesek 225 ezer, míg a logisztikusok 207 ezer forintos induló bérre számíthatnak. Egy kezdő jogász kevesebb, mint 187 ezer forintot keres.

  NYME SZAKOK:

  PEDAGÓGUS-a legkülönbözőbb fajtájú

  AGRÁRMÉRNÖK-a legkülönbözőbb fajtájú

  KÖRNYEZETMÉRNÖK

  KÖRNYEZETTUDÓS

  VADGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖK

  FÖLDMÉRŐMÉRNÖK

  FAIPARI MÉRNÖK

  ERDŐMÉRNÖK

  KÖZGAZDÁSZ

  DESIGNER


  ELHELYEZKEDÉSI és KERESETI LEHETŐSÉGEK! - LÁSD FENT!!!!”
 • 10. NYME 2 2008. június 23. 17:58
  „Az NYME Diplomásnak igaza van!

  Én régen végeztem itt,nem lehet vele elhelyezkedni és valóban nem a húzó ágazatok közé tartoznak a szakok. Az itteni közgázos sem kell mert rangsorolva vannak a diplomák akár tetszik akár nem !Nem kell annyira védeni az iskoládat...akkor döbbensz rá amikro már benne vagy a suliban meg amikor már évek óta tapasztalod amiről írunk.
  Tovább megyek ! Felesleges min. 10-15 évre az itteni pedagógiai kar ! Teljesen más képzést kellene kezdeni! Főleg kihasználni a határ közelségét ! Csak a lobbi az nagy ÚR és a politika mindenütt ott van így meg átveszik a semmit érő szocpedes okleveleket, beteszik a fiókban majd jó lesz valamire, de soha az életben ebben szakmában nem fog dolgozni.Tisztelet a kivételnek meg a csókosnak akinek lesz is vele munkahelye ! Mert ne felejtsük el, munkához semmi más nem kell mint kapcsolati tőke !l”
 • 9. NYME Diplomás 2008. június 23. 07:30
  „Csaba Zsuzsanna!

  Itt tanultam, mert akkor még nem tudtam hova jövök, amikor felvételiztem.

  Persze közben is lehet váltani, hát persze, ha valaki bírja anyagiakkal.

  Szégyen ide, vagy oda, de ez az igazság!- s jobb, ha minél kevesebb fiatal csalódik!

  A Rektor úr most minden lehetsége alkalmommal elmondja, hogy mekkora lett az Egyetem, meg milyen beruházások voltak ( jelzem ezekkel jól "eladta" magát az egyetem ) holott mindez a képzés szinvonalán, minőségén semmit nem javított, az egészen mástól függ.”
 • 8. Fafnir 2008. június 22. 10:08
  „Diplomát osztottak? Nahát, ha tudom én is sorba állok. :)”
 • 7. FREDDY/S 2008. június 22. 06:20
  „Az életben csak az nem mindegy,hogy ha az okosok hülyéskednek, vagy a hülyék okoskodnak, mert az végül a gazdaság fejlődésén mutatkozik meg, nemde...”
 • 6. Csaba Zsuzsanna 2008. június 22. 06:07
  „NYEM DIPLOMÁS!
  Ha, mint írod(nem tudom melyik karra jársz) az Egyetem diplomája nem sokat ér, akkor miért itt tanultál tovább, föleg ha ( ezt sem írtad) nem fizetős , ha nem "állami" szakon jártál!
  Szégyen, hogy valaki a saját /volt iskoláját pocskondiázza!
  Van diákönkormányzat! Felszólaltál ott valaha is, hogy mi nem jó a NYEM képzésében???”
 • 5. nyme közgazdász 2008. június 21. 23:38
  „Sajnos semmilyen diplomával nem könnyű manapság, ez az én véleményem, és mivel a felsőfokú, de főleg közgazdász képzés ész nélkül folyik(túl sokan vagyunk?), ma már nem esnek hasra, ha azt mondod:itt és itt szereztem közgazdász diplomát.Hát ez van!De lehetne rosszabb is:)”
 • 4. 1 hozzászóló 2008. június 21. 15:38
  „NYME DIPLOMÁS!

  Ha semmit nem ér a NYME-s diploma, akkor minek jelentkeztél ide? Nem volt kötelező ebbe a sulia jönni!”
 • 3. hallgató 2008. június 21. 09:38
  „A négy soproni karon 985 végzős hallgató tett záróvizsgát. Közülük több mint hatszázan vehetik majd át az elkövetkezendő napokban diplomájukat.
  A mások három soproni karon az elkövetkezendő napokban tartják meg a diplomaosztó ünnepséget.

  Még le se zárodtak a diplomavédések akkor honnan a francból tudja a cikk írója hogy hányan veszik át a diplomát

  Kisalföl egy újabb tényszerü cikket közölt ! Magyarul megint olyat irtak amit még nem lehet tudni ....”
 • 2. NYME Diplomás 2008. június 21. 09:34
  „Faragó Sándor: Így intézményünk tíz karral, 18.000 hallgatóval az ország hatodik legnagyobb egyeteme.

  REKTOR ÚR - A NAGYSÁG EGYÁLTALÁN NEM ALAPVETŐ KRITÉRIUMA A MINŐSÉGNEK - S EZ AZ NYME ESETÉBEN NEM IS ÍGY VAN!”
 • 1. NYME Diplomás 2008. június 21. 09:30
  „SAJNOS AZ NYME DIPLOMA NEM SOKAT ÉR!

  EGYRÉSZT, MERT OLYAN SZAKTERÜLETEKEN FOLYIK ITT KÉPZÉS, MELYEK NEM A GAZDASÁG HÚZÓ ÁGAZATAIHOZ TARTOZNAK, MÁSRÉSZT A KÉPZÉS TARTALMA ÉS SZÍNVONALA IS HAGY KIVÁNNIVALÓT MAGA UTÁN.

  A CÉGEK NEM IGAZÁN ÖRÜLNEK AZ NYME DIPLOMÁSOK JELENTKEZEÉSÉNEK!

  NEKEM ELHIHETIK, NEM CSAK ALAPTALANUL BESZÉLEK, MERT SAJNOS NYME DIPLOMÁS VAGYOK.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkavállalás Ausztriában: Nagyobb esély – nagyobb veszély

Példáért nem kell messzire menni, saját ismerőseink közül is sokan mennek Ausztriába szerencsét… Tovább olvasom