Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Csalás gyanúja: Sopronból is mozgatták a szálakat?

Az őt zsaroló magyar bűntársát - egyben soproni cégtársát- okolja tettéért az osztrák Oberbank több mint 8 millió eurót sikkasztó tisztviselője.

Amint arról portálunk korábban beszámolt, nyomozás folyik Ausztriában egy magyar férfi ellen egy burgenlandi banki sikkasztással összefüggésben.

Az ügynek most újabb részletei láttak napvilágot.

˝Roman Bosch, az Oberbank kismartoni ( Eisenstadt) fiókjának magánbefektetéseket irányító munkatársa elmondása szerint banki tevékenysége során ismerkedett meg magyar üzletemberekkel, s így választotta vállalkozási helyszínéül Sopront. ˝Valamikor majd ezekből a vállalkozásokból jól fogok élni˝ - nyilatkozta.

A nyomozás adatai szerint a bankból 2008 májusától folyamatosan emelt ki pénzeket. Elsősorban a benne vakon bízó idősebb ügyfelek számláit fosztogatta - a magyar Kulcsár Attilánál megismert módszerekkel. Azaz befektetőket és papírjaikat nem ˝találkoztatta˝: vagy biankó aláírást szerzett tőlük akcióihoz, vagy ő maga írta alá az ügyfelek nevét, átutalásokat mímelve merítette le számláikat, értékpapírkészletüket˝ - írja a HVG hetilap csütörtökön megjelent számában. 

˝Az eddigi ismeretek szerint 8,2 millió euróval könnyítette meg őket, így a büncselekmény akár 10 éves börtönt is hozhat neki. A pénzintézet, mint közölte, valamennyi károsultat kártalanítja˝ - áll a HVG cikkében.

Mint azt a hetilap is írja, Boscht december 23-án tartóztatták le. Sikkasztását, amit beismert, saját banki alkalmazottai vették észre.

Eva Brenner, a kismartoni ügyészség szóvívője megerősítette a HVG kérésére, hogy az elsikkasztott pénz nagy része magyar vállalkozásokba folyt. A vizsgálat a magyar üzlettársra még nem terjedt ki, az osztrák ügyészség most mérlegeli, hogy jogsegélyt kér.

˝Nem várta meg valószínűsíthető magyar rendőrségi akciót Bosch magyar üzlettársa és állítólagos zsarolója, a Győr-Moson-Sopron megyei éjszakai élet ismert alakja, a harmincas évei elején járó Élő Tivadar, aki korábban betörés és csalás miatt volt büntetve. A férfi családját hátrahagyva tűnt el két hete Sopronból˝  - írja a HVG.

˝Élő egyik utolsó üzlete tavaly ősszel a Sopron Plázában működő Colosso diszkó megszerzése, pontosabban az azt üzemeltető Café-Colosso Kft. megvásárlása volt˝ - olvasható a hetilap írásában.

Olvasóink írták

 • 11. ÁrtatlanBárányka 2011. január 16. 14:17
  „Sima ügy!
  Megdumállak, hogy van tuti biznisz, csak kéne egy kis lóvé.Te hozol, befektetjük, adok vissza a napi forgalomból valamennyit, te hozol még többet, én adok még egy kicsit, és ez így megy tovább.
  Itt a bankos csóka volt a hülye, aki azt hitte, hogy nagyot kaszál.
  De olvassátok el a HVG-t, ott kicsit részletesebben írva van.
  A csóka vett ingatlanokat is, miegymást.
  ÉT meg élt a lehetőséggel, hogy talált egy madarat.”
 • 10. élesnyelvű 2011. január 16. 10:19
  „Nem látta valaki Thomas Gross-t?Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél...”
 • 9. borvssoias 2011. január 16. 01:17
  „Azért nyilván nem ok nélkül tűnt el ÉT...”
 • 8. öröksoproni 2011. január 15. 17:00
  „Az osztrák bankos elmehetett volna azonnal a rendőrségre, de gondolta, ő is keres egy kicsit. Nem tartom kizártnak, hogy megzsarolták, gondolom ÉT elég jártas volt a témában, hogy hamar kiismerje a gyengéjét, és a markában tartotta. LÁttunk már ilyet eleget.”
 • 7. anonym17 2011. január 15. 15:02
  „Mivan ti nemveszitek észre hogy a Roman-ról van szó, hogy ő sikkasztott? Hol a bizonyíték rá, hogy meglett zsarolva?? Különben is ha valaki nemakar sikkasztani az NEM SIKKASZT!!”
 • 6. boxilive 2011. január 14. 14:11
  „Az Élő Úr világ életében egy <moderálva> volt.
  <...moderálva> Eddig működött, ezt tudomásul kell venni. A Tivadart is zsarolták, miután rájöttek a régi csornai hitelezői, hogy egy szinte kimeríthetetlen forrást talált és beindult 2008-ban a soproni, 2010-ben a budapesti "karrier". Pénzből lehet pénzt csinálni mondván <moderálva>, persze jutott luxusra is. Nincs ebben semmi különös, csak rávilágított egy tényre az eset, hogy mennyire csak a pénz számít az embereknek és a megjelenés (ez egy tipikus szélhámos), senkinek nem tűnt fel ez a hirtelen gyarapodás, még a hatóságoknak sem. ... <...moderálva>
  Most a hátrahagyott vagyont lopkodja és mentegeti mindenki aki csak hozzáfér, de ez már csak természetes. Abba nem gondol bele senki, hogy jó néhány ügyfél kénytelen volt "finanszírozni" a filozófiáját.:

  EGY NAGY JÁTSZÓTÉR AZ EGÉSZ VILÁG
  SÍRUNK HA BÁNAT ÉR DE JÁTSZUNK TOVÁBB!!!”
 • 5. anonym17 2011. január 14. 13:43
  „Miért nem tudja *”
 • 4. anonym17 2011. január 14. 13:42
  „Persze, <moderálva> jó megoldás másra kenni mindent, és azt mondani, hogy az üzlettársa zsarolta. Miért tudja felvállalni amit csinál és egyenes lenni.?????????????? Remélem berépázzák 10 évre és ott rohad meg! É.T.-ről gyönyörű pletykák járnak a városban. Gratulálok az osztráknak, <moderálva>!!!”
 • 3. Momo84 2011. január 14. 10:34
  „Az osztrák beszart mert elkapták most mindent probál másra kenni˘! BIZTOS A PÉNZ MAGÁTOL SZÁLT ARRA A BIZONYOS SZÁMLÁRA Ő NEM CSINÁLT SEMMIT!”
 • 2. KatY 2011. január 14. 08:53
  „Érdekes! Hosszú éveken keresztül nem volt zsarolva az osztrák üzletember. Most hogy szarban van a kis.... egyből zsarolásról beszél. Ha nincs pénzem akkor nem társulok más üzletemberekkel.Akkor is tudta hogy nem a saját pénzét rakja bele. Persze könnyű másét osztani! utána meg az üzlettársát zsarolással vádolni.Még a végén kiderül a pénzt sem ő nyúlta le,és szegény ártatlanul ül 10 évet. Roppantul sajnálom! Gondolom a bank is sajnálja hogy 1 ilyen tisztességes embertől meg kell válniuk.10 évig nem lesz aki lenyúlja a lovéjukat. Meg utána sem mert 10 év alatt el is szárad ott. Végül is azt érdemli!! <moderálva..>”
 • 1. hehe08 2011. január 14. 08:16
  „most miért nem ÉT van kiírva??????
  bebizonyosodott, hogy ő volt?

  ez így rágalmazás!!!!!!!!!!
  szép kis pernek néz elébe a kisalföld!!!!

  ettől függetlenül szép kis pletykák járják a várost....... ÉT-ről.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orvoskamarai fizetésbotrány: Éger bemondott egy számot

Bruttó fizetése soha nem volt titok, azt a mindenkori minimálbér tizenhétszeresében állapították meg 2003-ban, amikor munkaszerződést kötött a kamarával, s ezzel ő lett a testület első főállású elnöke - nyilatkozta Éger István. Tovább olvasom