Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Brutális állatkínzás: nevelőintézet a macskakínzóknak

A Győri Városi Bíróság szerdán reggel jogerős ítéletet hozott a sorozatos lopásokkal és macskakínzással vádolt fiatalok ügyében.


Az állat bántalmazásával négy fiatalembert vádoltak meg, de az I. rendű vádlottat, Sz. Krisztiánt ez alól felmentette a bíróság.

Az egyéb bűncselekményekért másfél év javítóintézeti nevelésre ítélték Sz. Krisztiánt, az állatkínzás miatt is elmarasztalt Sz. Aladárt két év, J. Dénest másfél év, D. Józsefet pedig egy év nyolc hónap javítóintézeti nevelésre ítélték.

Előzmények:

Bíróság előtt állnak azok a fiatalok, akik közül kettőt brutális állatkínzással, kettőt pedig ennek passzív végignézésével vádolnak.

Bíróság előtt állnak azok a fiatalok, akik közül kettőt brutális állatkínzással, kettőt pedig ennek passzív végignézésével vádolnak. A többnyire intézetben nevelkedő tinédzserek közül Sz. Aladár és J. Dénes tavaly, az egyik soproni bár épületében elfogott egy feketefehér kismacskát, J. Dénes gázzal lefújta, társa meggyújtotta, földhöz csapta a farkánál fogva, majd széttaposta bakancsával - áll a vádiratban.

Két másik társuk állítólag mindezt végignézte, szerdán azonban Sz.
Aladár erről másképp vallott és a megvádolt Sz. Krisztián is tagadta a dolgot.

Többé-kevésbé elismerte azonban azokat a vádpontokat, amelyeket az állatkínzással egyesítve tárgyaltak, ezek szerint az összesen kilenc vádlott rendszeresen járt ki Ausztriába lopni, de a soproni üzletekben is hírhedtté váltak. Az ügyész igen hosszan sorolta az eseteket, amelyek során márkás italok, csokoládék, drága parfűmök vándoroltak a fiatalok táskájába. Sz. Aladár egy társával motort is lopott, egy ízben pedig a háromszázezer forintot is meghaladta az elemelt parfűmök összege az egyik üzletlánc osztrák egységében.

A Győri Városi Bíróság több napon át tárgyalja az ügyet.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. titokgyula 2011. július 13. 17:13
  „Nevelő intézetből, nevelő intézetbe.”
 • 34. Madarász 2011. július 13. 14:35
  „23. A kergetőzés is nekünk tűnik játéknak, a macskáknak fontos tanulási folyamat.”
 • 33. libanáj 2011. július 13. 12:33
  „Joe bácsihoz kellene elküldeni őket a sivatagba, sátortáborba és a szép rózsaszín rabruhájukban naponta összeszedetni velük a macskaszart, majd ott megtanulnák ,mi a rend. Ez csak simogatás amit itt kaptak. Az egyiket személyesen ismerem, már most egy bűnöző, pszichopata, odabenn ki fog kupálódni és sokszor fogja élvezni a sittet, az tuti.”
 • 32. elihu 2011. július 13. 12:21
  „Madarász! "A macska nem játszik az egérrel, ez csak nekünk tűnik így, ezzel a vadászat képességeit, gyorsaságát, ügyességét, pontosságát fejleszti. Ugyanerre szolgál az egymással való kergetőzés, játékos elkapása a másiknak." Azért ez egy kicsit ellentmondásos nem? De.
  Egyébként pedig ezeknem sem javító intézet, sem ingyen munka álatmenhelyeken nem való. A megoldást már leírtam lejjebb, csak az a nagyon értelmes moderátor úgy moderált, hogy az egész egy értelmetlen szar lett. Ha humánus akarnék lenni (de nem akarok), akkor is minimum életfogytiglani munka egy kőfejtőben, vagy egy urán bányában.”
 • 31. Madarász 2011. július 13. 09:55
  „16. Na ne viccelj! Ha meg tudnál akadályozni egy gyilkosságot, de csak ott állsz és nem teszel semmit, akkor te is bűnrészes leszel.

  14. Nem minden macska játszik az egérrel!
  Ha valamelyest is tisztában lennél az állatok viselkedésével, akkor tudnád, miért is csinálják ezt. A kölykeiket nevelő vadon élő ragadozók ugyanígy viselkednek és a nőstények is.

  21. A macska nem játszik az egérrel, ez csak nekünk tűnik így, ezzel a vadászat képességeit, gyorsaságát, ügyességét, pontosságát fejleszti. Ugyanerre szolgál az egymással való kergetőzés, játékos elkapása a másiknak. Csak persze ennek a házi kedvenceknél nincs jelentősége, mivel a tányérban rendszeresen ott az étel, de ha a természetben élnének, csak az maradhatna életben, amelyik tökélyre fejleszti a vadászat képességét.

  Egyébként meg nem javító intézet kellett volna nekik, hanem pár ezer óra ingyen munka egy állatmenhelyen.”
 • 30. elihu 2011. július 11. 12:50
  „Bennyaminfejn! Hát igen. Pontosan erről van szó. Valószínűleg azokban a szarházi elkövetőkben is pontosan ennyi érzés volt az állatok iránt, mint benned. Ők is valószínűleg ilyen gyökér érvekkel magyarázkodnának mint te. Barátocskám ..... legalább tudjad a macskk nem kínozzák az egereket, hanem a játék nekik az elfogás újra és újra történő élvezete, de nem csonkolják, nem gyújtják fel az egeret. De ha látnék valakit, akit leöntenének benzinnel és meggyújtanák, majd a farkánál fogva földhöz vágnák ....... akkor szerinted arra az én reakcióm is csak annyi lenne, hogy hüpp hüpp? Dehogyis. :):) Kit érdekel az egész! <moderálva...>”
 • 29. farkasne 2011. július 08. 15:02
  „Akik ilyen gyalázatos módon viselkednek, azokban semmi emberi érzés nincs. Velük kellene megtenni azt, amit ezek azokkal a szegény állatokkal, akik ugyanúgy éreznek, mint az ember, tettek. Lelketlen, pervers banda!
  Örökre lecsuknám ezeket - nem véletlenül nem írtam, hogy öket, mert ezek számomra nem emberi lények.
  Igaza van az egyik hozzászólónak, nevelö intézet, régi kiképzökkel kellene nekik.
  Bár már elöre látom, hogy ha el is itélik ezeket, gyenge itélet lesz. Rosszak a törvények, az életnek értéke, védelme nincs, vagy csak alig van, teljesen mindegy, hogy emberröl vagy állatról legyen is szó.
  Az itélethozataloknál feltünt, hogy anyagi kár okozásért, lopás, rablás, betörés stb. több vagy legalábbis ugyanannyi szabadságvesztést kapnak, mint egy élet megsemmisítésért.
  A Cosma ügy kivétel, szerencsére!!!!”
 • 28. Pikulics 2011. július 07. 13:09
  „Szeretem ezt az elözetes cenzurát. Azt bátorkodtam irni, hogy az egyik elkövetö most fejezte be a hatodik általánost.”
 • 27. Hunicum 2011. július 07. 07:24
  „Akik azt mondják, hogy helyes és azzal takaróznak, hogy az állatvilágban is megölik egymást az állatok azok betegek.
  Zárt osztályon lenne a helyük.”
 • 26. yuing 2011. július 06. 20:58
  „Ezeket ha..CSAK leűltetik-kiokosodnak és ha??kijönnek akkor még többet lopnak,mert GYENGE a törvény! (kényszer-munka + egyebek,mint az USA -ban...agymosást is csinálnak..”
 • 25. háté 2011. július 06. 19:39
  „Azért valami nem stimmel - "kettőt pedig ennek passzív végignézésével vádolnak".- ezért mert fiatal?

  Ha valaki előtt történik egy emberölés, passzív tettes lesz? - vagy felelősségre vonják azért, mert nem jelentette előre!
  Mennyi feddhetetlen-ártatlan felnőtt.”
 • 24. zotya975 2011. július 06. 18:38
  „Azért van egy nem kicsi különbség, az hogy a macska egert eszik, játszik vele akkor is így volt amikor még emberek sem éltek a földön, és okkal történik. Az hogy egy "ember" állatot kínoz az ok nélkül, és értelmetlenül. Vagy talán annyira éhes volt hogy macskát akart enni? Amúgy amíg faluhelyen még mindíg az a megoldás, hogy falhoz vagdossák, élve elássák a kölyköket nem tudom végülis mit várunk? Cigire ,piára mindíg van pénz, de hogy valaki egy macskát -kutyát ivartalanítson, arra valahogy sohasem jut.”
 • 23. BenjaminFein 2011. július 06. 17:31
  „Miért a macskák mit csinálnak az egerekkel? Kínozzák, játszanak velük aztán felfalják őket..
  Jaj, szegény egerek? :) Dehogyis...
  Jaj szegény macskák, hüpp, hüpp:)?
  Dehogyis:):):)”
 • 22. BenjaminFein 2011. július 06. 17:28
  „Kit érdekel ez az egész...?”
 • 21. csery 2011. július 06. 16:44
  „Nyomdafestéket nem tűrne amit ezeknek az állatoknak mondanék, de nem, nem állatok, mert egy állat sokszor milliószor különb az embernél, ők valami genetikai hulladékok..”
 • 20. pgeri11 2011. július 06. 16:14
  „<moderálva>”
 • 19. Kobak 2011. július 06. 14:57
  „A sitt ezeknek szanatórium. Katonaság kellene, állatbarát kiképzővel és "öreg" katonákkal.”
 • 18. Karcsika 2011. július 15. 17:51
  „A győrieket minek hozzák ide?
  Mikor zárják már be a József A. u. 42-t?”
 • 17. Madarász 2011. július 06. 14:37
  „8. Nem sajnálnád szegény nagymacskákat? ;)”
 • 16. timeout66 2011. július 06. 14:10
  „Nem lehetne őket esetleg nagymacskák közé dobni? Szemet szemért....
  Ők azok, akik később már embert is ölnek. Most kellene tudatosítani bennük, hogy a vétségért büntetés jár, még ha egy kis ártatlan kiscicáról is van szó. Nem emberek ezek, hanem lelketlen vadak.”
35 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esterházy Művészeti Díj: várják az ifjú tehetségek pályázatait

A díj célja a kortárs festészet műfajában alkotó, fiatal, tehetséges művészek támogatása és… Tovább olvasom