Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Bringára, Sopron!

Újabb társadalmi kampányt indít a Kisalföld. Ezúttal az olvasókkal és a szakemberekkel közösen Sopron közlekedését szeretné biztonságosabbá tenni.


Környezetvédelem, a sport és az egészséges életmód, a biztonság, a fenntartható fejlődés és az élhető város – ezek a kulcsszavak, ezek a célok vezérelték a Kisalföld soproni szerkesztőségének munkatársait akkor, amikor kitalálták és összeállították a lapkiadó új soproni kampányát.

A héten startoló, Bringára, Sopron! elnevezésű akció több annál, mint hogy a kulturált kerékpározást népszerűsítse, bár ez sem elhanyagolható szempont.

Azon túl, hogy a kampány októberben egy hatalmas biciklitúrával zárul, ahol együtt tekerhet a Kisalföld olvasóinak nagy családja, biciklitárolókat gyártatunk és telepítünk, óvodákban és iskolákban közlekedésbiztonsági előadásokat és versenyeket szervezünk. Mindebben partnerünk többek között a soproni önkormányzat, a rendőrség, vállalkozások és a Bringázz Sopron Egyesület is. 

A kilencéves Király Lóránt és kisöccse, a négyesztendős Király Ervin  a KRESZ-parkban ismerkedik a közlekedési szabályokkal. A Kisalföld újabb kampánya nekik is segíthet abban, hogy nagyobb biztonságb
A kilencéves Király Lóránt és kisöccse, a négyesztendős Király Ervin  a KRESZ-parkban ismerkedik a közlekedési szabályokkal. A Kisalföld újabb kampánya nekik is segíthet abban, hogy nagyobb biztonságban kerekezhessenek. Fotó: Magasi


Október ötödikéig, kampányzáró, családi biciklitúránkig szeretnénk, ha minél többen elgondolkodnának azon, lehet és érdemes az autót kétkerekű járgányra cserélni. A Kisalföld most startoló, Bringára, Sopron! elnevezésű akciója ennek jegyében heteken át olyan információkkal látja el az olvasót, olyan rendezvényekre hívja, amelyek segítik majd a döntésben: igen, érdemes kerékpárra szállnia.

Bemutatjuk például a Bringázz Sopron Egyesületet, amelynek fiatal tagjai már évek óta sokat tesznek a kerékpáros kultúra népszerűsítéséért. Túrákra is hívjuk majd a mozdulni vágyókat. Már készülnek azok a kerékpártárolók, amelyek a város frekventált közterületein biztosítják majd, hogy bevásárlás vagy ügyintézés közben biztonságban legyen a kétkerekűnk is.

A soproniak már többször bizonyították, hogy szívesen kerekeznek. A kampány abban segíthet, hogy még többen, még nagyobb biztonságban kerékpározhassanak a városban és környékén.
A soproniak már többször bizonyították, hogy szívesen kerekeznek. A kampány abban segíthet, hogy még többen, még nagyobb biztonságban kerékpározhassanak a városban és környékén.


Az óvodákban, iskolákban közlekedésbiztonsági felvilágosító órákat fognak tartani a felkért szakemberek. Rendkívül fontosnak gondoljuk ugyanis, hogy a gyerekek megfelelő tudással, biztonságosan vehessenek részt a közlekedésben, már csak azért is, mivel a biciklisek az egyetlen résztvevői az utakon lévők nagy közösségének, akiket nem véd karosszéria és jogosítványuk sincs.

Az önkormányzat, a Bringázz Sopron Egyesület és a Soproni Rendőrkapitányság szakemberei lesznek a segítségünkre abban is, hogy feltárjuk a soproni kerékpárutak ma még problémás pontjait és megoldási lehetőségeket  keressünk.

Októberben szakmai konferencián összegezhetik a hozzáértők a kerékpáros kultúra, az ezt segítő infrastruktúra sikereit és esetleges hiányosságait, a biztonság fokozása érdekében teendő intézkedéseket, majd a záró családi kerékpártúrán – remélhetőleg mind több olvasónkkal együtt – bizonyíthatjuk, sikerült kétkerekűre ültetni a soproniakat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Művésznőként az emirátusokban

A Közel-Kelet öböl menti emirátusaiban él és dolgozik a hidegségi Zsubrits Katalin zongoraművész. Tovább olvasom