Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Biztos munkahely a szakképzés után

Háromoldalú szerződést írt alá két Vas megyei cég, valamint a lövői székhelyű Roto Elzett Certa Kft.

– Célunk a folyamatos utánpótlás biztosítása a szakképzett munkaerő tekintetében. A háromoldalú megállapodás a tanulói életpálya megteremtését és a végzett tanulók elhelyezkedését is segíti – mondta el Kocsis Ernő, a Roto Elzett Certa ügyvezető igazgatója annak az együttműködési megállapodásnak a kapcsán, amit szerdán kötöttek a Vas megyei Uniriv és Luk Savaria Kft.-vel. Az eseményen jelen volt Czomba Sándor államtitkár is.

A háromoldalú megállapodást a szakember-utánpótlás biztosítása érdekében írta alá Michael Reinig, Kocsis Ernő és Pócza Zsolt.
A háromoldalú megállapodást a szakember-utánpótlás biztosítása érdekében írta alá Michael Reinig, Kocsis Ernő és Pócza Zsolt.


A csepregi telephelyű Uniriv 2012 óta foglalkozik duális szakmunkásképzéssel, a diákok gyakorlati oktatása a cég tanműhelyében történik. Jelenleg hetven diák oktatását végzi a vállalat három szakmában: szerszámkészítő, gépi forgácsoló, logisztikai ügyintéző. A program létjogosultságát a képzés iránti nagy érdeklődés is igazolja, a jelentkezett és végzett diákok száma jóval meghaladja az Uniriv igényeit.

A most megkötött szerződés értelmében a Luk Savaria, valamint a Roto hozzájárulnak az oktatás költségeihez, a képzés végén pedig a helyben nem szerződő diákoknak munkalehetőséget biztosítanak. A képzésben részt vevő diákok ösztöndíjat is kapnak és biztos állás vár rájuk a három munkahely valamelyikénél. 


  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legszebb házak a Fertő-vidéken

Négy pályázat érkezett határidőre a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület és a Civilek a… Tovább olvasom