Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Biczi László - Pénzhiány és rövidpóráz Sopron költségvetése

A város költségvetése óriási hiánnyal tudna csak működni, ha nem kapna alkalmi ajándékpénzeket a kormánytól - mondta a politikus.
  
A soproni Fidesz folyamatosan saját kormányának hálálkodik, pedig Orbánék mára kiürítették a valódi önkormányzatiságot - kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját Biczi László(MSZP), önkormányzati képviselő.

Hozzátette: a város adóssága azért került kezelhetetlen szintre, mert az elmúlt 8 évben, amíg a Fidesz vezette Sopront majdnem háromszorosára duzzadt a helyi adósságállomány. Sajnos nagy árat fizettünk a kéretlen segítségért.

Mára elvették a városi kórházunkat, amit most olvasztanak majd be a győri intézménybe, elvették az összes helyi iskola feletti ellenőrzési, irányítási jogunkat, meghagyva a portási feladatokat.

Március 1-től kivonul az állam a szociális ellátás területéről, ahol pedig éppen helye lenne a segítségüknek, hiszen a fideszes kormányzati intézkedések miatt nő az országban a szegénység - folytatta a politikus.

A város költségvetése óriási hiánnyal tudna csak működni, ha nem kapna alkalmi ajándékpénzeket a kormánytól. Elfogadhatatlan, ha egy megyei jogú város, csak akkor van egyensúlyban, amikor az állam teljesen átláthatatlan, ad hoc módon pénzt csepegtet neki.

Felvetődik a kérdés, ha Sopron csak egy kormányzati lélegeztető gép segítségével tud működni, akkor vajon mekkora szabadságunk lehet, vajon mekkora önrendelkezésünk van? - zárta Biczi László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Költözik a röntgen a soproni gyógyközpontban

Hétfőtől a mammográfiás és a járóbeteg-ultrahangvizsgálatok is az új rendelőhelyiségekben folynak. Tovább olvasom