Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Befedik a soproni stadion lelátóit

Az FC Sopron labdarúgócsapatot működtető cég a soproni stadion lelátóinak befedését tervezi, 200 millió forint értékben.
A soproni önkormányzat júniusi ülésén döntött arról, hogy átadja a városi stadion üzemeltetési és hasznosítási jogát az FC Sopront működtető kft.-nek. A határozat nem okozott meglepetést, ugyanis az egykori sportcentrumról (mai nevén MKB-aréna) hasonló megállapodást kötött a város és a női kosárlabdacsapatot fenntartó kft. A szerződés beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Felújították és korszerűsítették az intézményt, részben hitel, részben pedig magántőke bevonásával.

200 millió plusz áfa a befedésre

A soproni stadionról szóló megállapodás célja is az, hogy az önkormányzat változatlan támogatása mellett – többre nincs lehetősége a városnak –, részben hitelből – az önkormányzat készfizető kezességével – fejlesszék.

A legnagyobb beruházás várhatóan a lelátók befedése lesz. Az előzetes becslések alapján 200 millió forint plusz áfa értékben. A finanszírozás módját a tervek és a költségvetés elkészülte után külön megállapodásban rögzítik.

Korszerű létesítmény

– Célunk, hogy valóban korszerű, a nézők igényeit a lehetőségekhez képest maximálisan kielégítő stadionja legyen a városnak – mondotta Köteles Zsolt, a csapatot működtető kft. ügyvezető igazgatója. – Ennek érdekében szeretnénk már idén elkezdeni a lelátók befedését. Nem ideiglenes, hanem végleges megoldásban gondolkodunk. Abban az esetben, ha találunk partnerbankot és a tervezést is sikerül

felgyorsítani, akkor a következő szezon kezdetére már elkészülünk a munkálatokkal. A rendelkezésünkre álló területen felújítjuk az edzőpályát – mert jelenleg alkalmatlan még a gyakorlásra is –, és szeretnénk a keleti lelátó alatt egy fitneszcentrumot kialakítani annak érdekében, hogy a csapat egy helyen tudjon edzeni, regenerálódni és mérkőzéseket játszani. A szerződés szerint a stadion funkcióját nem lehet megváltoztatni, továbbra is sportcélokat szolgál, elsősorban a felnőttcsapat, valamint az utánpótlás edzés- és versenyfelté-

teleinek javítása érdekében, de más rendezvényeknek is helyt adhatnak, olyanoknak és akkor, amikor nem zavarják az edzéseket és a mérkőzéseket. Az önkormányzat vállalta, mindent megtesz annak érdekében, hogy a jövőben az edzőpályát például kiállítások megrendezéséhez ne vegyék igénybe. Ez alól kivétel 2006–2007. évben a már nemzetközi hírű faipari kiállítás és vásár.

Egy probléma azonban akad még a stadion körül. Mégpedig az, hogy jelenleg sem rendelkezik jogerős használatbavételi engedéllyel, ugyanis építésekor nem kérték ki a szomszédos üzletház engedélyét, s a jogvita azóta sem zárult le.

Tíz évre szól a szerződés

Az önkormányzat azonban vállalta, hogy a vele egyeztetett és általa jóváhagyott átalakítási és felújítási munkák szabályszerűségéért, így az ezzel összefüggő kárveszélyért teljes felelősséget vállal. A szerződés tíz évre szól, de közös megegyezéssel bármikor felmondható. A rendkívüli felmondást számos pont szabályozza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Komplex fürdőt terveznek

A közeli és a távolabbi településekről évről évre sokan látogatták a Petőházán lévő medencéket. A hírt, miszerint az átépítések és a nagyszabású beruházás miatt ebben az évben nem nyit ki a strand, rosszul fogadták a fürdőzni vágyók. A tervezett munkák megkezdésére azonban még várni kell, ahhoz a pályázati dokumentumok kiegészítésére van szükség. Tovább olvasom