Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Becsengetnek: tanévnyitó a Fenyő tériben - fotók

A Fenyő téri Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskolában pénteken délután rendezték a városi központi tanévnyitó ünnepélyt.

Barilichné Tóth Rita igazgató köszöntötte a vendégeket, köztük Fodor Tamás polgármestert, aki két elsősnek és két második osztályos tanulónak füzetcsomagot nyújtott át. Beszédében elhangzott: a város valamennyi általános iskolájában füzetcsomaggal kedveskedik az önkormányzat az elsősöknek és a másodikosoknak.

Tanévnyitó a Fenyő tériben. Fotó: Gosztonyi.

Az esős időre való tekintettel az ebédlőben tartották meg a Fenyő téri iskola tanévnyitó ünnepségét. A korlátozott férőhelyekre való tekintettel a kiselsősök és rokonaik követhették a helyszínen az eseményeket, az iskola többi évfolyamának tanulói az osztálytermekben kapták meg az évkezdéssel kapcsolatos információkat.

A legkisebbek érdeklődve figyelték a tanévnyitó eseményeit, melyen elsőként dr. Fodor Tamás mondta el ünnepi gondolatait. Sopron polgármestere szólt a diákokhoz, pedagógusokhoz és szülőkhöz egyaránt. Kiemelte, hogy csak akkor lehet sikeres a nevelőmunka, ha együttműködés van és ha mindenki hisz a sikerben. Elhangzott, hogy az önkormányzat a lehetőségeihez mértén biztosítja a nevelőmunkához szükséges infrastruktúrát.

Fodor Tamás úgy fogalmazott, hogy a Bánfalvi út felújítása minőségi változást jelent a közlekedésben. A beruházás kedvezően érinti az iskolát is, hiszen nem csak új járda épül, de a buszvárók is megújulnak, sőt közelebb kerülnek az intézményhez.

Megújul a gyalogátkelőhely is, erre a biztonságos közlekedés érdekében nagy szükség van. Sopron polgármestere végül jelképesen két elsős és két másodikos kisdiák számára nyújtotta át az önkormányzat által biztosított füzetcsomagot, amelyet a város valamennyi kisdiákja számára biztosítanak.

Barilichné Tóth Rita igazgatónő beszédében külön szólt a legkisebbekhez.

Mint mondta, idén 118 első évfolyamos diák kezdi meg tanulmányait, számukra és szüleik számára ezzel új korszak kezdődik. Arra a kérdésre, hogy „sok jó jegyet fognak-e kapnak az iskolában?", az elsősök határozott „igen!" felkiáltással válaszoltak tanáraik és szüleik legnagyobb örömére.

Forrás: sopron.hu.

Olvasóink írták

  • 2. Scarbantia 2012. szeptember 03. 00:28
    „A "központi" tanévnyitó ill. tanévzáró ünnepélyek minden évben másik iskolában kerülnek megrendezésre. Erről a "Kisalföld" minden évben reálisan szokott tudósítani!”
  • 1. józanparaszt 2012. szeptember 02. 07:59
    „a többi iskola ünnepélyéröl is lesz tudósítás??? vagy csak ez az egy A fontos?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdődik a kismartoni Haydn Fesztivál

A kismartoni fesztivál olyan színvonalra érkezett és olyan törzsközönséget nevelt föl, amelynek… Tovább olvasom