Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Babakocsik a patakban

Sopron - A napokban megtisztult az Ikva patak és környéke. Hihetetlen, mi minden került elő a mederből: forgószék mellett babakocsit, sílécet és mikrohullámú sütőt is találtak.
Lelkes önkéntesek tisztították meg az Ikva patakot és környékét a tél folyamán felgyülemlett szeméttől. A rendezvény főszereplői az NYME Roth Gyula gyakorló szakközépiskola diákjai voltak, de támogatta a kezdeményezést a Soproni Erdőkért Alapítvány és a soproni városüzemeltetés is. Az akcióban csaknem százan vettek részt. A résztvevőknek a szervezők kesztyűt és műanyag zsákokat osztottak. A lelkes önkéntesek legnagyobb meglepetésére a mederből két babakocsi, síléc, mikrohullámú sütő, forgószék, elektromos vízmelegítő is előkerült, de találtak szerves hulladékot és építési törmeléket is. A legszennyezettebb szakasza a Festő köz és a Paprét, valamint a Híd utca környéke volt.

A diákok egyetlen délelőtt alatt nyolc köbméternyi hulladékot szedtek össze.
A diákok egyetlen délelőtt alatt nyolc köbméternyi hulladékot szedtek össze.

A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a patak kövezett, betonozott medre több helyen korrodált és a szétesett elemekből betonvasak állnak ki a vízből, ami balesetveszélyt jelent.

Olvasóink írták

 • 5. kumpala 2009. április 04. 11:45
  „Máshol a városoknak a patak az ékköve. Nálunk 2 is van, betemetve, betonba kényszerítve, összemocskolva. Ez nem politikafüggő. Egyik oldalt sem érdekli. Ezen kéne változtatni, először a fejekben, aztán helyi szinten. Majd ha nem a mélygarázs lesz a téma meg a másik oldal bas.latása, majd akkor, talán. Milyen jó lenne patakpartra kirándulni, letelepedni, gyerekeket látni játszani, kávézni mellette. Elég utópisztikus 2009-ben, Magyarországon?”
 • 4. Beaubo 2009. április 04. 00:43
  „EZ VAN - össze van szemetezve az egész országunk !
  Senki nem figyel a környezetre, a politikusok nem csinálnak semmit ellene.
  Környezetvédelem? Az nekünk magyarok nem kell, ugye ? Máshol csodálkozhatunk hogy milyen szép a táj, de ha itthon nem rakjuk rendet, sohanem lesz ebböl egy szép ország !!!”
 • 3. mitirjak 2009. április 03. 15:37
  „Amikor van az ingyenes lomtalanítás,akkor atthon tespednek ezek szemetelők!Ha lenne is nyoma,hogy ki a tettes, megusznák büntetés nélkül!Én már tapasztaltam amikor bevittem a talált íratot az illetékes szervnek.
  Ezért is csinálják tovább!”
 • 2. lolita 2009. április 02. 10:13
  „Szegyelhetik magukat akik ilyesmit tesznek mert nincs anyi bör pofajukon hogy sajat hulladekat elvigye a megadott helyre,de ezek az emberek maguk a szemetladak!”
 • 1. b.detti 2009. április 01. 22:43
  „Köszönet az önkénteseknek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pongrácz Attila: Valóban csak a rászorulók kapjanak segélyt

Sopron - A közgyűlés azért módosított rendeletet, hogy valóban csak a rászorulók vehessenek fel… Tovább olvasom