Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 03. 29. vasárnap - Auguszta

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Sopron hírei, soproni hírek > Az osztrákokat SMS-ben riasztja a minisztérium, ha jön a cunami

Az osztrákokat SMS-ben riasztja a minisztérium, ha jön a cunami

SMS-üzenetet küld a trópusokon nyaraló osztrák állampolgároknak a minisztérium, ha üdülőhelyüket terror, cunami vagy más katasztrófa fenyegeti. Emlékszik még a márciusi hókáoszra?

Cziráki Viktória - 2013.05.16. 00:25
Megosztás: Facebook Twitter E-mail


"Segítünk! Ne hagyja el járművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe! Belügyminisztérium!"
- emlékszik még a magyar Belügyminisztérium hasznos, és időben is adekvát segítségnyújtó üzenetére? Önt is felháborította az ügy?

Akkor most botránkozzon meg még jobban: az osztrákokat nemcsak az autópályáikon a hó fogságából, de távolsággal dacolva akár a trópusi tengerpartokon a cunami elől is megmentik a kormányzati szervek.

Az osztrák utazókat ugyanis SMS-ben figyelmezteti a Külügyminisztérium, ha nyaralóhelyükön atombaleset történt, terror vagy cunami fenyeget.

 "Nyaralóhelyén terrorcselekmény történt, kérjük haladéktalanul lépjen kapcsolatba az országban található osztrák nagykövetséggel!" - áll az üzenetben, melyet júniustól szükség szerint a világ összes országába elküldhet a hivatal.

A nyaralók 50 százaléka fél attól, hogy nyaralása alatt terrorcselekmény áldozatává válhat, mintegy 15 százalék pedig természeti katasztrófától tart - ez derült ki az utóbbi években Ausztriában végzett felmérésekből.

"Egy egyszerű űrlap kitöltésével, a célország megjelölésével, valamint az indulási és érkezési dátumok megadásával bárkinek lehetősége van, hogy tájékoztatást kapjon arról, ha ilyesmi fenyegeti" - nyilatkozta Michael Spindelegger külügyminiszter. - "Így rögtön kapcsolatba léphetünk a bajba jutottal és tanácsot adhatunk neki."

SMS
SMS

A regisztráció során megadott adatok 14 nap után automatikusan törlődnek a minisztérium adatbázisából - tette hozzá a miniszter.

- Mikor Dél-Kelet Ázsiát cunami sújtotta, a káoszt tovább fokozta, hogy egyik ország sem tudta, pontosan hány állampolgára van veszélyben. Az újonnan bevezetett rendszer segítségével pontosabb képet kaphatunk arról, hogy egyáltalán kiket kell keresni.

A rendszer jelenleg tesztüzemmódban működik, várhatóan júniustól már "élesben" működik a figyelmeztető program.

Megosztás: Facebook Twitter E-mail

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...