Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Az emberré válás alapját jelenti a vadászat

Az előember eszközhasználattal egészítette ki a gyenge fizikai adottságot, majd előtérbe került az agy.

– Ma is két ősi erő munkál bennünk, a gyűjtögetés és a vadászat. Az előember eszközhasználattal egészítette ki a gyenge fizikai adottságot, majd előtérbe került az agy, az ész szerepe a létfenntartásért vívott küzdelemben.

Nem túlzás azt állítani, hogy a vadászat az emberré válás alapját jelentette az eszközök megtervezésével, elkészítésével, s a beszéd kialakulása is a közös vadászatok optimális feltételeinek megteremtéséhez köthető – részletezte prof. dr. Faragó Sándor, az NYME rektora szűnni nem akaró vastapssal fogadott előadásán. A GYIK- ban rendezett Soproni Nyugdíjasegyetem programján a soproni egyetemisták vadászkürtösei is felléptek.

Az első képzőművészek vadászok voltak, hallhatták a résztvevők.
Az első képzőművészek vadászok voltak, hallhatták a résztvevők.


Az „Évmilliók lenyomatai a XXI. században, avagy miért vadászunk?" című értekezésről a Kisalföld december 3-i száma Ezüstkor rovatában olvashatnak bővebben.

Kiosztották a legutóbbi előadás kvízkérdéseinek helyes megválaszolói között a Kisalföld-könyveket. A szerencse ezúttal Gráczol Kálmánné nagylózsi és Galavics Györgyné soproni nyugdíjas-egyetemistának kedvezett.

Dorner Terézia Fotók: Magasi
Dorner Terézia Fotók: Magasi


– A vőm, Attila korábban több éven át vadászott, így annál izgalmasabb volt a téma – mondta Dorner Terézia soproni nyugdíjas-egyetemista, akinek ez az első szemesztere. – Igen tetszett a sokrétű előadás, ami arra is kitért, napjainkban szinte minden tevékenység visszavezethető a vadászatra. Az is tetszett, hogy az elejtett vadnak megadják a tiszteletet. 

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zárul a holokauszt emlékév programja a soproni színházban

Spiró György Elsötétítés című művének előadásával zárja a teátrum a Magyar Holokauszt Emlékévet. Tovább olvasom