Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Az egyetemhez kerülhet az erdőgazdaság

Portálunk információi szerint heteken belül megszülethet az a megállapodás, amely értelmében a Nyugat-magyarországi Egyetemhez kerül a soproni Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. (Taeg).

– Hamarosan eljön az idő, amikor az ötvennyolc éve az oktatást és nevelést szolgáló erdőgazdaság oda kerül, ahova igazán tartozik, azaz az egyetemhez – mondta el portálunknak dr. Jámbor László, a Taeg vezérigazgatója. – Nincs szó társaságunk privatizációjáról. Mindkét intézmény állami tulajdonban van, így a privatizáció szóba sem kerülhet.

A tervezett vagyonkezeléssel az operatív gazdálkodáshoz kötődő tulajdonosi jogosítványokat kaphatja meg az egyetem.

Jámbor László
Jámbor László

Az egyetem mindig is támogatta az elképzelést, hogy az erdőgazdaság kerüljön át a felsőoktatási intézményhez. Nem csupán az erdőmérnöki, a faipari, hanem például a közgazdasági és a győri pedagógiai főiskolai kar is sokat profitálhat ebből. A kutatás, valamint a gyakorlati oktatás azok a területek, amelyekhez nélkülözhetetlen a Taeg léte és munkája. Tegyük hozzá, az erdőgazdaság ugyanazokat a funkciókat látja el az egyetem mellett, mint a klinikák az orvosegyetemeknél vagy a tangazdaságok az agrároktatásban.

Az erdőgazdaság ügye más szempontból is aktualitást kapott. A napokban a parlamentben Medgyasszay László (KDNP) felszólalásában a Taeg magánosításáról kérdezte a pénzügyminisztert. A képviselő amiatt aggódott, hogy magánkézbe kerülhetnek a meglévő állami erdőgazdaságok. Katona Tamás pénzügyi államtitkár válaszában elmondta, nem tervezik az erdőtársaságok privatizációját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonyság: vasárnapig gyűjtik az adományokat

Sopron - A Magyar Vöröskereszt idén is meghirdette hagyományos adventi jótékonysági akcióját. Tovább olvasom