Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Az egyetem működteti ősztől a Deák téri közösségi épületet

Sopron - Az eredeti terveknek megfelelően a Nyugat-magyarországi Egyetem üzemelteti majd a Deák téri multifunkciós épületet. Nyitás várhatóan ősszel.
Megkapta a jogerős használatbavételi engedélyt a Deák téri multifunkciós épület. Igaz, ennek ellenére még nem üzemel. A leendő üzemeltetővel – a Nyugat-magyarországi Egyetemmel – már lezárultak a tárgyalások, a szerződést néhány napon belül aláírják. Mint arról korábban beszámoltunk, az épület a tér felújításával egy időben elkészült, ugyanakkor a sorozatos beázások miatt nem tudták átadni. A kivitelező a garancia keretében tavaly ősszel és télen javította ki a hibát.

Várhatóan ősztől üzemel a multifunkciós épület. Helyet kap benne kávézó, lesz internet-hozzáférés, és teret ad kulturális programoknak is. Fotó: Magasi
Várhatóan ősztől üzemel a multifunkciós épület. Helyet kap benne kávézó, lesz internet-hozzáférés, és teret ad kulturális programoknak is. Fotó: Magasi


– A használatbavételi engedélyt kizáró műszaki probléma most már nem volt az épülettel, ugyanakkor meg kellett várni a szakhatósági hozzájárulásokat – közölte a Kisalfölddel Kuslics Balázs, a városháza sajtóreferense.

Dr. Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora elmondta,
amennyiben minden jól megy, akkor ősztől már üzemelhet az épület.
– A multifunkciós központban helyet kap egy kávézó, lesz internet-hozzáférés, de adott a lehetőség kiállítások szervezésére, valamint kulturális programok megtartására is – mondta el a rektor. – A közelben található az Alkalmazott Művészeti Intézet, valamint a közgazdaság-tudományi kar, azaz a hallgatók, oktatók számára is közösségi helyszín lehet az épület. Olyan helyet szeretnénk, ahol a soproniak, valamint az ide érkező turisták is jól érzik magukat.

Olvasóink írták

 • 18. kiss éva 2008. július 20. 14:43
  „a 7-es számú volt egyetemi hallgatóval teljes mértékig egyetértek. érdemes lenne aprólékosan az isten tudja mennyi és milyen pénzből felújitott egyetemi épületeket megnézni. kb.hasonló minőségű mint a "gödör"”
 • 17. Egy Soproni 2008. július 18. 19:35
  „jocó1!

  Nyilván sok minden igaz!

  Sok mindenről lehetne itt írni ami nem helyes, nem jó ebben az országban, ebben a városban!”
 • 16. Tancs Kaszabell 2008. július 18. 17:50
  „Hát egy kicsit szkeptikus vagyok.Ha egy vállalkozó nem lát lehetőséget egy ilyen építmény hasznosítására,akkor ezen el kellene gondolkodni azoknak akiknek ez a feladatuk.
  Emlékeztetem a tisztelt érintetteket,hogy a várkerületi gödör hasznosítására rövid időn belül összecsengő javaslatok érkeztek.
  Azóta már kaptunk némi tájékoztatást a hasznosítás terveiről.”
 • 15. /joco1 2008. július 18. 17:15
  „Na mivan te szerencse/vagy balszerencse számu reagálo? Nincs érved vagy csak a nagybetüid fogytak ki?Látom szereted a papi kézcsokot, meg ha nálad kétszer annyi éves hölgy csokol kezet neked”
 • 14. /joco1 2008. július 17. 16:06
  „egy soproni :a" moderácio" lehet, hogy érti (megérti) söt ismeri azokat a tényeket amiről irok,mig maguk csak minősitgetnek(liberálnáci) ?Megj. a keret alá irt "szöveg ota megszüntek az olyan trágár és ocsmány reagáláosk mint a sz.jobbos-kapuvári-é).-én legalább többségében tényeket irok le , igaz én is minösitek idönlént .de nem igaz az, hogy vezére Csuházott? vagy nem igaz, hogy kezet csokoltak neki, vagy az sem igaz hogy "uralkodásának első lépése a "szinházgödör" megalkotása és betemetése volt? itt csak azokat soroltam fel amit itt irtam. és ezek ellenörizhetöek, megtörtént események.ja és mit irtam (itt) legelöször? na mit maga nagyon okos.”
 • 13. Egy Soproni 2008. július 17. 08:03
  „jocó1!

  "RENKÍVÜL TARTALMAS és INTELLIGENS" HOZZÁSZÓLÁSAID A KISALFÖLD FÓRUM "NAGY ÉRTÉKEI" !!??!!

  CSAK AZT NEM TUDOM, HOGY A MODERÁCIÓ MIÉRT SZELEKTÍVEN MŰKÖDIK!!!!!!!!”
 • 12. /joco1 2008. július 17. 05:45
  „"látó" , maga meg a szokásos sz.jobbos modon reagál:minösit, de ellenérvet nem tud .Amit itt irtam: az egyik reagálo gödröt akar "temetni", na és ki volt a "gödörtemetö" ? na ki ?maga fövezére.és miét "temetett", hogy még az alapkö letételénél is az ő uralkodása és neve szerepeljen.ja és az sem igaz, hogy ovi parlamentben-tehát nem kocsmában- csuházott, majd most "kezet"csokol nekik( a valoságban is kezetcsokol)?igaz ö az eddigi egyetlen egy politikus/pártvezér ki megengedte, hogy egy idös nénike kezetcsokoljon neki.vagy ezek is az ellenoldal kitaláciojai? tudja a nácizmus mivel sz.jobbos "termék" közelebb áll magukhoz jobbosokhoz.”
 • 11. látó 2008. július 16. 21:47
  „Látom a liberálnáci, mindeütt ott van, főleg ahol otthon van..igaz-e /joco1?”
 • 10. /joco1 2008. július 16. 21:29
  „dilemma:hát érdekes egyfajta emberek vagytok ti fidesznyikok, állandon "gödröket" akartok temetni?Tudom , majd jön a "betemetett" gödör helyett mást avatni a M-S páros kedvence a leendö miniszterelnökötök(bocsi örökös) ill (ovi) közt.elnök illetve lehet hogy elsö ovi néven királyályotok Tudodda csuházo volt liberális pártvezérre gondoltam ki mostanában inkább kezet csokol a papoknak.Bocsi de senki ,vallásos érzületét nem akartam megsérteni a csuházó liberális pártvezér témával.”
 • 9. FREDDY/S 2008. július 16. 20:53
  „Az inkubátorház is alkalmas kutatási célra, nemde...”
 • 8. barokk 2008. július 16. 11:09
  „Zaza

  Mint a cikk utal rá, eleve az volt a terv, hogy az egyetem működteti majd az épületet. Miért keversz bármilyen vállalkozót bele?”
 • 7. Egy volt egyetemi hallgató 2008. július 16. 10:45
  „NA SZERBUSZ!!

  EZ LESZ VALAMI!

  MÉG AZ EGYETEMET SEM TUDJÁK JÓL MŰKÖDTETNI!!!”
 • 6. Zaza 2008. július 16. 10:15
  „Honnan lesz erre az Egyetemnek pénze, vagy mégis van fölösleges pénz erre??? Ami vállalkozónak nem kellett, egyszerre jó az
  Egyetemnek???? Talán túl nagy az állami támogatás, nincsen hová tenni?!”
 • 5. soproni polgár 2008. július 16. 09:53
  „Ez valóban egyetemi profil ?
  Olyan ez mikor egy igazgató az apró részletekbe veszik el, a lényeg fölött meg átsiklik.”
 • 4. zzz 2008. július 16. 09:46
  „Ha megépült, akkor már hasznosítsák, hasznosítsuk!

  A kávézó, internet cabin, kiállítások teljesen jó ötlet. Reméljük meg is valósul és ősztől így fog üzemelni”
 • 3. zzz 2008. július 16. 09:46
  „Ha megépült, akkor már hasznosítsák, hasznosítsuk!

  A kávézó, internet cabin, kiállítások teljesen jó ötlet. Reméljük meg is valósul és ősztől így fog üzemelni”
 • 2. vildi 2008. július 16. 09:39
  „Elég beszédes a kép. Siralmas...”
 • 1. Dilemma 2008. július 16. 09:09
  „Lehet, hogy nem a legjobb döntése volt a polgármesternek! Az egész gödröt be kellene 5 év útán temetni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még mindig keresik a szombaton eltűnt férfit

Sopron - A rendőrség továbbra is keresi a nyolcvanéves Rudolf Pruzsinszkyt, aki Tómalomról tűnt el… Tovább olvasom