Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 14°C Még több cikk.

Augusztus 15-re kész a Deák tér

Augusztus 15-re befejeződik a Deák tér teljes rekonstrukciója. Jelenleg az út- és járdaépítés köti le a kivitelezők figyelmét, közben épül a nagymedence is.

A Deák tér felújítása ezekben a napokban érkezett el oda, hogy kijelenthető: augusztus 15-re elkészül. Nem minden tanulság nélküli a rekonstrukció története, amelyet olvasóink a Kisalföldben figyelemmel kísérhettek. A legfontosabb azonban, hogy gyakorlatilag már semmi sem akadályozhatja meg, hogy minden eddiginél szebb legyen a tér.

– Az átadás dátuma tartható – jelentette ki Kelemen Ferenc, a fővállalkozó FÉSZ Zrt. elnök-vezérigazgatója. – A műtárgyak megépültek, kivéve a nagymedence, amelynek 2–3 hét múlva lesz kész a szerkezete. Elkezdődött az út- és járdaépítés, és amelyik szakaszon befejezik, ott a kertépítők veszik át a terepet, erre egy hónap múlva kerülhet sor. A Csatkai utca felől haladunk a Mátyás király utca felé. Az úttestek és a járdák találkozásánál a forgalomcsillapító szigeteknek köszönhetően baba- és rokkantkocsival, vagy kerékpárral akadály nélkül lehet majd közlekedni.

Ismert, hogy az eredeti elképzelésekhez képest néhány megoldást – lakossági kezdeményezésre – módosítottak a tervezők. Ilyen például, hogy a Mátyás király utcánál lévő második világháborús emlékművet mégsem fordítják el, viszont felújítják. A sokaknak nem tetsző építményeket növényekkel burkolják és nem valósul meg a virágok temploma sem. Kérdéses még a gyephullám sorsa – tudtuk meg Kállay Balázstól, a Deák tér kommunikációs munkatársától. Ahol indokolt és lehetséges, a biztonság érdekében korlátokat építenek a téren élők védelmében. A téren jelentősen csökken a parkolók száma, a két oldalon összesen 134 autónak lesz hely, a park és az itt élők érdekében.

– A téren gyakorlatilag befejeződött a közműépítés – kivéve a Mátyás király utcánál – folytatta Kelemen Ferenc. – Ez azt (is) jelenti, hogy a földfelszín alatt már nem végezhető semmilyen munka, mert az veszélyeztetné az átadási határidőt.

Horváth Ferenc

Fórum a Liszt-központban

Fodor Tamás polgármester április 19-én, csütörtökön 18 órától a Liszt-központban tart lakossági fórumot és ad tájékoztatást a Deák téri programról. Az érdeklődők kérdéseire a polgármester, a főépítész, a főmérnök és a főkertész válaszol.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Találka a Konyec alkotóival

A Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) fennállásának 450. évfordulója alkalmából találkoztak a mostani diákokkal a Konyec című film alkotói, akik egykoron ugyancsak ebbe a gimnáziumba jártak. A tavalyi 38. Filmszemlén Közönségdíjat, illetve a Legjobb műfaji film díját elnyert alkotás szerzői már a folytatáson gondolkodnak. Tovább olvasom