Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Átvilágítás a GYSEV-nél

Sopron - Átvilágítás kezdődött a GYSEV-nél. Az új vezérigazgató, Dávid Ilona szerint komoly fejlődési lehetőségekkel rendelkezik a vasúttársaság.

Dávid Ilona személyében bő egy hónapja új vezérigazgató áll a GYSEV Zrt. élén. Az első hetek tapasztalatairól a cégvezető elmondta: az elmúlt időszakban lezajlott az átadás-átvétel folyamata. Ebből kiindulva kezdődött el egy átvilágítási folyamat. Ennek elsődleges célja feltárni azokat a történéseket, amelyek meghatározták és befolyásolták az elmúlt időszak gazdálkodását, s hatással lehetnek a jövőre is. Ugyanakkor egy ilyen típusú munka kitűnő lehetőség arra, hogy azonnal és közvetlenül lehessen megismerni a társaság speciális működési folyamatait.

Hozzátette: a vasút világa nem idegen a számára: korábban a MÁV Zrt. számviteli vezetőjeként sikerült és szükséges is volt betekintést nyernie a teljes körű, vasúthoz kapcsolódó eljárásrendekbe.

Dávid Ilona vezérigazgató: ˝A GYSEV komoly fejlődési képességgel rendelkezik.˝
Dávid Ilona vezérigazgató: ˝A GYSEV komoly fejlődési képességgel rendelkezik.˝

Dávid Ilona ingázik Sopron és Budapest között, mivel a vasúttársaság munkaszervezete Sopronban van, azonban a GYSEV Zrt. fő gazdasági partnerei, s a működést szabályozó hivatalok, intézmények nagyrészt Budapesten találhatók. Fontosnak tartja a személyes kapcsolatot kollégáival. A soproni vezérigazgatóság munkatársai után a végrehajtó szervezetek vasutasait is szeretné személyesen megismerni. Rövid és középtávú terveiről szólva Dávid Ilona kifejtette: földrajzi fekvésének, tulajdonosi struktúrájának, szervezeti kultúrájának köszönhetően a GYSEV komoly fejlődési képességgel rendelkezik. Ugyanakkor valószínűleg lesznek olyan területek, ahol még javulni kell, sőt, akár azonnali beavatkozásokra is szükség lehet. Konkrétumok csak a már említett alapos átvilágítási folyamat eredményei után mondhatók. Rövid távon a társaság működőképességének fenntartása és a finanszírozás további stabilizálása a cél. Középtávon a nemzetközi színvonalon működő vasút feltételeinek biztosítása, a vasúti áruszállítás jövedelmezőségének fokozása a feladat.

– A közösségi személyszállítás területén alapvetően az állam által szerződéses viszonyban támogatott társaságok versenyeztetését kell megszüntetni – hangsúlyozta Dávid Ilona. – A közösségi közlekedés szolgáltatásainak összehangolása is kívánatos lenne. Egységes kormányzati vélemény: a közszolgálati vasúti közlekedést előtérbe lehet helyezni, hogy az megfeleljen a jogos elvárásoknak. A GYSEV Zrt. szerződéses és együttműködési viszonyban áll a magyar és az osztrák kormányzattal, s maradéktalanul ellátja azokat a feladatokat, amelyeket az elvárások tartalmaznak.

Dávid Ilona pénzügyi és közgazdasági diplomáit a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, valamint a Budapesti Műszaki Egyetem keretén belül szerezte. Szakmai pályafutásának főbb állomásai: Spar Magyarország Kft. (főkönyvelő), Dunaferr Zrt. (pénzügyi és számviteli igazgató, MÁV Zrt. (számviteli vezető).

Olvasóink írták

 • 8. miracle 2010. augusztus 30. 18:02
  „Kuvasz
  Már csak egy kérdés maradt: akkor mennyiben jobb az új kormány? Semennyiben, egyik kutya, másik eb. Akkor miért volt szükség a váltásra?
  Egyébként speciel az előző Vezérigazgató legalább 15 éve a GYSEV-nél dolgozott, feltételezem némileg nagyobb rálátása volt/van a dolgokra - és több kapcsolata - mint annak, aki most kerül ide.
  Sajnos minden cégnél, mindenhol, ha új ember kerül oda, egyből átvilagítanak, aztán annak eredményére kenik azt, amely következtetés már előre rég kész: nem jó így az egész, csináljuk másképp. Olyan ez, mint hogy az új főnök első dolga az irodában bútort cseréltetni.”
 • 7. intar 2010. augusztus 30. 09:05
  „Az előző igazgatóságban sem volt egyetlen hozzáértő sem, tehát ez nem alkalmas vád. Abban persze van igazság ,hogy kell egy komoly átvilágítás, sőt ellenőrzés ami kiterjed a teljes pénzügyi -vasútszakmai múltra és jelenre, a szerződéses kapcsolatokra, bizonyos vezetők korábbi és jelenlegi gazdasági-vállalkozási kapcsolataira.”
 • 6. Kuvasz 2010. augusztus 29. 18:25
  „miracle!

  Nagyon sokban - szinte mindenben - igazad van. Ha ennyire ismered a GySEV-et, nézd meg az előző vezetést és az általuk végrehajtott "átvilágításokat", klsű szervezetek felé adott megbyzásokat stb.”
 • 5. miracle 2010. augusztus 27. 23:19
  „Kuvasz
  Ne légy naív. Ugye te sem gondolod komolyan, hogy pl az Igazgatóságban azért kellett mindenkit lecserélni, mert ott mindenki tök hülye volt a vasúthoz és a GYSEV-et már majdnem felszántották és behintették sóval és most csupa okos ember került oda?
  És persze teljesen véletlenül még több, mint 100 cégnél ugyanez a forgatókönyv. (A Posta vezérig.jával pl mi volt a baj, hiszen a cég nyereséges volt? Ugye tudod te is, hogy mi volt a baj?)
  PÁRTKATONÁK mindenütt, ez az igazság. És még kevesebbet fogunk megtudni mindenről, mint ezelőtt, ami az egyes cégeknél - valójában - folyik, mert szépen felülről majd megszabják, hogy mit lehet mondani és tenni és mit nem. (csak mondjuk ezért felesleges ugye fenntartani egy Igazgatóságot bábszínház gyanánt)
  Éljen a szocialista tervgazdaság és szólásszabadság.”
 • 4. Kuvasz 2010. augusztus 27. 11:42
  „Kedves pusztametro!

  Ne ítélkezz addig, amíg nem szerzel tapasztalatot. Bizalommal kell lenni.
  Egyébként sok sikert és eredményeket kívánok. Nem lesz egyszerű dolga, ha meg akarja nézni a korábbi évek "átvilágításait", lehet, hogy elborzad tőlük.
  Fel a fejjel fiatalság.”
 • 3. pusztametró 2010. augusztus 27. 11:36
  „Ez a nő úgy néz ki mint Dávid Ibolya, sőt állítólag rokona.

  Amúgy annyit ért ő vasúthoz, mint én az atomreaktorokhoz, semmit.”
 • 2. LAZA 2010. augusztus 27. 10:55
  „Már megint világítanak?
  Noo ebből akkor megint csk kirúgások jönnek.”
 • 1. miracle 2010. augusztus 27. 09:07
  „Tudjuk, ugye, ilyesminek mi szokott lenni a vége?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díj oktatás-szervezésért Sopronban

Sikeres oktatásszervezői tevékenységéért és a felsőoktatás területén végzett kiemelkedő munkássága… Tovább olvasom