Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Átminősítenék az Ózon kemping területét

Sopron - Kertvárosias lakóövezeti besorolást kapna az egykori Ózon kemping. Az ingatlant tavaly egy magyar magánszemély vásárolta meg, célja, hogy a kempinget tovább üzemeltesse. A tulajdonjogi háttérről peres eljárás van folyamatban.
A csütörtöki közgyűlés egyik napirendi pontja szerint kertvárosias lakóövezeti besorolást kapna az egykori Ózon kemping. Az ingatlant és a kempinget működtető kft.-t az utóbbi években perek sokasága övezte. A rendkívül zavaros, sokszereplős történetben annyi bizonyos, hogy a terület tulajdonosa jelenleg Kassai Pál, aki tavaly szeptemberben vásárolta meg a kempinget.

Két éve nem fogad vendégeket az Ózon kemping. Hogy mikor nyílik meg – és megnyílik-e valaha –, az a jövő zenéje.
Két éve nem fogad vendégeket az Ózon kemping. Hogy mikor nyílik meg – és megnyílik-e valaha –, az a jövő zenéje.


– A földhasználati jog és az üzemeltető Ózon Kft. tulajdonjoga egy osztrák cégé és egy magyar magánszemélyé – mondta el a Kisalföldnek Kassai Pál, az osztrák cég ügyvezetője. Azt is hozzátette: 126,7 millió forintért vásárolta meg a területet azzal a céllal, hogy ott a kempinget ismét felfejlessze és üzemeltesse. – Mivel azonban a tulajdoni lapon perbejegyzés szerepel, júliusig a birtokbavétel sem történhetett meg. Nem vehettük tulajdonba azt az ingatlant, amiért kifizettük a vételárat, így a felújítást sem kezdhettük meg. Ma is perek sokasága zajlik a tulajdoni körülmények tisztázásáért – többek között magánlaksértés, okirat-hamisítás és más bűncselekmények vádjával.

Mint ismeretes, az Ózon kemping területe Gimesi Zoltáné volt, a kempinget üzemeltető kft. pedig egyharmad arányban az övé, kétharmad arányban az egykori polgármesteré, Gimesi Szabolcsé. Gimesi Zoltán felesége, Szimon Anikó 2001-től egy Balaton-közeli településen üdülőfalut szeretett volna létrehozni 1,2 milliárd forintos beruházással. Banki hitelt vett fel és közben a soproni kemping fejlesztésébe is belevágott. Szimon Anikónak 2004-ben sikerült ugyan egy osztrák befektetőcéget találni, amelyik mindkét projektet hajlandó lett volna finanszírozni 9,6 millió euró értékben, de a befektetési szerződés megkötéséhez 20 millió forint elbírálási és szerződéskötési költséget kellett vállalnia. Ezt csak úgy tudta előteremteni, hogy uzsorahitelt vett fel – 25 milliót –, amelynek fedezete a kemping területének mintegy 4000 négyzetméteres területe volt.
A történet ettől kezdve szövevényes és kusza: annyi bizonyos, hogy Szimon Anikó külföldre távozott és a területnek új tulajdonosa lett. A kemping területén viszont továbbra is ott él Gimesi Zoltán. – A tulajdonosok csalás útján jutottak hozzá az ingatlanhoz, én az eredeti állapot helyreállításáért és a családi örökség megmentéséért küzdök – mondta el a Kisalföldnek Gimesi Zoltán.

A tulajdonjogi körülményeket peres úton tisztázzák. Az ügy még évekig is eltarthat. A közgyűlés csütörtökön várhatóan átminősíti a területet. Ebben a helyzetben csak annyi látszik biztosnak, hogy a festői környezetben lévő Ózon kemping vendégeket nem fogad.

Olvasóink írták

 • 6. Farkasfog 2008. szeptember 24. 22:48
  „Egy régi történet jut erről az eszembe....
  Szergejt 1940-ben Szibériába, kényszermunkára száműzik, ahol teljes reménytelenségben dolgozik és próbálja magát életben tartani. A peresztrojka idején, 1987-ben kap kegyelmet és az - állam tartási költségeit levonva - 47 évi munkáért 185 rubelt, meg egy moszkvai vonatjegyet.
  Moszkvába érve vásárol egy kabátot 60 rubelért és örömében bemegy egy kocsmába. Kabátját a mellette lévő székre dobja és rendel egyszerre két sört. Egymás után hajtja fel a krigliket és szól: fizet.
  Azaz fizetne, mert már se kabát, se a benne lévő 125 rubel.....
  Felugrik, .........aztán békésen elmosolyodik: sebaj, könnyen jött, könnyen ment!”
 • 5. Runcájz 2008. szeptember 24. 14:09
  „Már kezdtem aggódni , hogy lakóparkot akarnak létesíteni ide ,mert azt már nem szabadna engedni , nagyonis jó ez kempingnek!!!”
 • 4. Bigó 2008. szeptember 23. 20:26
  „Korábban át kellett volna adni ezt az ügyet is a Globexnek. Azok jobbanlerendezték volna....
  A 3. sz is igaz!”
 • 3. A hiba nem az én készülékembe van! 2008. szeptember 23. 20:16
  „Saját ügyét sem tudta rendezni a volt polgáremster, nem csak a GLOBEX ügyben.Jogtanácsosi képzettségét nem bizonyította, pedig a korábbi rendszer jogügyi előadója si volt.”
 • 2. Lárka 2008. szeptember 23. 19:10
  „Nagyon jó kis kemping volt; kár érte :-((((((”
 • 1. c1 2008. szeptember 23. 17:35
  „Voltunk ott, de a kávé sem volt az igazi. Ok ballagás elött volt, de 2 kávét nem lehet hidegen adni!!!!!! Ja pár éve volt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kormány helyett nyereg

Sopron - Sopron útjain alig volt érzékelhető, hogy hétfőn volt az európai autómentes nap. A parkolók… Tovább olvasom