Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Átadták a Sas téri, felújított díszkutat

Négyszázezer forint értékben – alpolgármesteri és a Soproni Városszépítő Egyesület anyagi támogatásával, továbbá a Sopron Holding és Lederer Zoltán kőfaragó közreműködésével – felújították a Sas teret ékesítő díszkutat.
A tegnapi átadási ünnepségen Andrássy Péter, Sopron díszpolgára, s dr. Józan Tibor, a városszépítők elnöke is megjelent. Simon István alpolgármester hangsúlyozta: kétéves az a polgári értékrend mentén indított mozgalom, amelyben szervezetek, magánszemélyek, önkéntesek fogadnak örökbe köztéri létesítményeket, épületeket, műalkotásokat. Mindez azt a célt szolgálja, hogy a város lakói még inkább magukénak érezzék Sopron értékeit, s gondos gazdaként járjanak el.

A díszkutat 1942-ben a városszépítők állították, akik most anyagilag is hozzájárultak a megszépítéshez. Fotó: Magasi Dávid
A díszkutat 1942-ben a városszépítők állították, akik most anyagilag is hozzájárultak a megszépítéshez. Fotó: Magasi Dávid

A Sas téri díszkút 1942-ben jött létre a városszépítők kezdeményezésére, Heimler Károly tervei alapján, Szakál Ernő munkája nyomán. Az átadást követően dr. Komornoki László, a holding vezérigazgatója arra kérte a város lakóit, figyeljenek oda, hogy minél kevesebb köztéri rongálás történjen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarul tanulnak a külföldi diákok

A 163. tanévnyitó ünnepséget tartották tegnap a Széchenyi-gimnáziumban, ahol öt külföldi diák… Tovább olvasom