Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Árvíz-tározó tó épülhet Nagylózson

Pályázati támogatásból újítanák fel Nagylózson a ravatalozót, a sportöltözőt és a faluközpontot. Mindezek mellett egy víztározó tó is épülne.

Négy, helyben jelentős és fontos beruházás támogatására is pályázik a nagylózsi önkormányzat. A 946 lakosú településen hosszú évek óta problémát okoz, hogy a nagyobb esőzések után kiönt a falun átfolyó közcélú csatorna. Az áteresz ilyenkor nem tudja elvezetni a falu felett mintegy hetvenhektáros területen összegyűlő vizet. Az egyik elképzelés szerint a környező községekkel összefogva oldották volna meg a belterületi csapadékvíz elvezetését. Ám erre az utóbbi időben vagy nem akadt pályázati lehetőség, vagy ha mégis volt, akkor azon nem nyertek.

A nagylózsi önkormányzat úgy döntött, az időszakosan jelentkező problémát egy tó megépítésével orvosolják. Ennek lényege, hogy az egykori kertészkert melletti részen összegyűjtik az esővizet és azt a közcélú csatorna áteresztőképességének megfelelően engedik le. A beruházás mintegy hatvanmillió forintba kerülne.

– A pályázatot már beadtuk, elbírálása a közeljövőben várható – mondta el portálunknak Marton Ferenc polgármester.

– Az eddigi visszajelzések alapján minden esély megvan arra, hogy elnyerjük a támogatást. A másik fontos tervünk a ravatalozó felújítása. Az épület helyben fontos építészeti alkotásnak számít, ezért sem hagyhatjuk, hogy tovább romoljon az állapota. A mintegy ötvenmillió forintos beruházás pályázatát is beadtuk. A kilencmillió forintos önrész is rendelkezésre áll.

A polgármester hozzátette, ugyancsak pályázati pénzből szépítenék meg a faluközpontot. Ennek részeként zöldterületeket alakítanak ki, fásítanak, valamint padokat is elhelyeznek és díszkő burkolatot kap majd a tér.

– A sportegyesületünk régi ˝álma˝ a rendkívül rossz állapotban lévő sportöltöző felújítása. A szükséges önrész ez esetben is biztosított, az önkormányzat pedig támogatja a fejlesztést – zárta Marton Ferenc.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A betegek visszajelzése a legfontosabb

Sopron – A gyógyult betegek visszajelzése, köszönő szavai többet érnek bármilyen kitüntetésnél… Tovább olvasom